1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arslan: ‘Haberal Yönetici, Benim Oğlum Üye’
Arslan: ‘Haberal Yönetici, Benim Oğlum Üye’

Arslan: ‘Haberal Yönetici, Benim Oğlum Üye’

İdris Arslan: Oğlum örgüt üyesi, Balbay’lar, Başbuğ’lar ve Haberal’lar yönetici... Onlar tahliye edilirse, Alparslan'a haksızlık olur.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 06:00A+A-

Danıştay saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan’a Akit’e konuştu: “Eğer Mustafa Balbay’lar, İlker Başbuğ’lar, Mehmet Haberal’lar tahliye edilecekse, onlardan önce Alparslan Arslan’ın tahliye edilmesi gerekir... Çünkü oğlum örgüt üyesi, Balbay’lar, Başbuğ’lar ve Haberal’lar örgüt yöneticisi... Onlar tahliye edilip, Alparslan tahliye edilmezse büyük haksızlık olur.”

Haber: Kenan Kıran

Danıştay saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan, tahliye talebinde bulunan kişilerin Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticileri, oğlunun ise üyesi sıfatıyla tutuklu bulunduğunu belirterek, “Eğer Mustafa Balbay’lar, İlker Başbuğ’lar, Mehmet Haberal’lar tahliye edilecekse, onlardan önce Alparslan Arslan’ın tahliye edilmesi gerekir” dedi.

Arslan, Ergenekon sanıklarının bir çoğunun avukatları vasıtasıyla tahliye talebinde bulunduğunu, İstanbul Barosu tarafından atanan avukat Oğuz Kayıran’ın oğlu hakkında herhangi bir talepte bulunmadığını söyledi.

Arslan, “Ergenekon sanıkları tahliye olmayı hak etmişlerse, Alparslan Arslan hayli hayli hak ediyor. Tahliye talebinde bulunanlar Ergenekon Terör Örgütü’nün yöneticileri, oğlum üyesi sıfatıyla tutuklu bulunuyor. Bu kişiler hakkında istenen cezalar, oğlumdan daha fazla değil mi?” diye sordu.

“İŞLEDİKLERİ SUÇLAR, SUÇ OLARAK DEĞERLENDİRİLMİYOR”

İdris Arslan, şunları söyledi:

“Tahliye talebinde bulunanlar tahliye edilip, Alparslan Arslan tahliye edilmezse, ortada çok belirgin adaletsizlik ve haksızlık olur. Eğer Mustafa Balbay’lar, İlker Başbuğ’lar, Mehmet Haberal’lar tahliye edilecekse, onlardan önce Alparslan Arslan’ı tahliye etsinler. Söz konusu kişiler Ergenekon yöneticisi ise, elbette binlerce suç da işleseler, işledikleri suçlar, vatan ve millet hesabına yapıldığı için beyefendiler tarafından suç olarak değerlendirilmiyor ama Anadolu insanı eğer bir pasta ve simit çalmışsa, vay onun haline... Ortada böyle adaletsizlik var. Adalet böyle işliyor. Hâlâ yargıda adaletin net olarak uygulandığını söylemiyoruz. Medya ve siyasette de böyledir. Adalet devletin temelidir.”

2 DEFA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Ergenekon tutuklusu CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Haberal hakkında, “Ergenekon” soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamede, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Haberal’ın ayrıca “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçlarından da 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulunuldu.

Ergenekon tutuklusu CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay hakkında, “Ergenekon” soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianamede; “Silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyana tahrik etme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme” suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 16 yıldan 80 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

BAĞBUĞ DA ÖRGÜT YÖNETİCİSİ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında hazırlanan iddianamede; ‘darbeye teşebbüs etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede, Başbuğ’un, ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak’ suçundan 15 ile 22,5 arasında değişen hapisle cezalandırılması da talep edildi.

YENİ AKİT 

HABERE YORUM KAT