1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. "Arşivi Unutmak”: Dijital Çağda Geçmiş İmgeleri Keşfetmek
"Arşivi Unutmak”: Dijital Çağda Geçmiş İmgeleri Keşfetmek

"Arşivi Unutmak”: Dijital Çağda Geçmiş İmgeleri Keşfetmek

Münevver Sofuoğlu kardeşimiz Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait sessiz filmlerin ilk defa gösterileceği  "Arşivi Unutmak" konulu uluslararası sempozyumu Haksöz-Haber için değerlendirdi.

23 Kasım 2018 Cuma 16:36A+A-

MÜNEVVER SOFUOĞLU / HAKSÖZ-HABER.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait sessiz filmlerin ilk defa gösterileceği  "Arşivi Unutmak" konulu uluslararası sempozyum başladı.

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema- Televizyon Bölümü,  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği "Arşivi Unutmak: Dijital Çağda Geçmiş İmgeleri Keşfetmek" başlıklı programda canlı müzik eşliğinde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait filmlerin ilk defa gösterimi yapıldı.

Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden de arşiv yöneticileri, yönetmenler ve akademisyenlerin bir araya geldiği, paneller, tartışmalar, sergilerin yer alacağı program sabah 9.30'da açılış konuşmasıyla başladı. 

Dijital çağda arşiv filmleri aracılığıyla hem Türkiye’de hem de yurtdışında bu birikimle yer alınması amaçlanıyor. Osmanlı dönemine ait filmlerin kullanıma açılması döneme dair gerçekleri yansıtması ve yüz yıl önceki izleyicinin filmler karşısında hissettiklerini de deneyimle imkanı sunuyor.

(…)

Yazının Devamı >>>