1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Arka Bahçe’ Üzerinden Hiç Kalkmayan İpotek
‘Arka Bahçe’ Üzerinden Hiç Kalkmayan İpotek

‘Arka Bahçe’ Üzerinden Hiç Kalkmayan İpotek

Venezüella için devlet başkanı atamaya kalkışan Amerika ve Avrupa, Suriye’de sadece yolsuzluğu, yoksulluğu değil Rusya ve İran’ın desteğiyle gerçekleştirilen yıkım ve katliamları görmezden geldiler.

25 Ocak 2019 Cuma 22:50A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

‘Arka bahçe’nin neresi olduğunu hemen herkes biliyor; Latin Amerika ülkeleri elbette. Batılı istilacıların ‘coğrafi keşifler’ olarak takdim ettikleri ve güya tarih olarak okutulan ders kitaplarında dahi anlatılan hikâyenin aslı esası, iliklerine kadar tüm varlıkları sömürülmüş halkların dramından ibarettir öncelikle. Güney Amerika’yı Latin Amerika yapan, Latin Amerika’yı ancak askeri cunta ve darbelerle eşitleyen, askeri darbelerin ortaya çıkardığı despotik rejimleri, yolsuzlukları ve yoksullukları futbol, dans, festival ve uyuşturucu kartelleriyle perdelemeyi başaran işte bu Batılı istilacı nesillerdir.

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro Hükümetini gayrı meşru ilan ederek Meclis Başkanı Juan Guaido’yu ülkenin ‘geçici devlet başkanı’ olarak tanıma yönünde attığı adımlar son derece tehlikeli gelişmelerin habercisi mahiyetinde. Hayır, mesele Trump’ın attığı bir iki sosyal medya mesajından ibaret olmadığı gibi Amerikan devlet yönetimi katında bu konuya ilişkin herhangi bir görüş ayrılığı olmak bir tarafa neredeyse ittifak var. Üstelik Venezüella’ya devlet başkanı atama planlarını yaparken Amerika’nın yanında Avrupa Birliği devletlerinin yanı sıra Kanada, Brezilya, Peru, Kolombiya, Paraguay gibi Latin Amerika bölgesinden devletler de paydaş olarak açıkça konum alıyorlar.

Yazının Devamı >>>