1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arjantin'de "Filistin Kartpostalları" Sergisi Açıldı
Arjantin'de "Filistin Kartpostalları" Sergisi Açıldı

Arjantin'de "Filistin Kartpostalları" Sergisi Açıldı

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Filistin ile dayanışma mesajını taşıyan kartpostallardan oluşan “Filistin Kartpostalları” adlı sergi açıldı.

04 Aralık 2015 Cuma 10:42A+A-

Filistin’in Buenos Aires Büyükelçiliği’nde izlenime sunulan sergide, 100’ün üzerinde kartpostal yer aldı.

Eylül ayı başında elçilik tarafından Filistin ile dayanışma temalı kartpostalların hazırlanması için Arjantinli sanatçılara çağrı yapıldı. Öncelikle sınırlı sayıda sanatçıya yönelik çağrı, talep nedeniyle daha sonra halka da yapıldı. Ekim ayının sonuna kadar Arjantin’in tüm bölgelerinden Filistin’e destek için hazırlanan kartpostallar elçilik tarafından kabûl edildi.

Süreç sonunda “Filistin Kartpostalları” adı verilen serginin açılışı için elçilik binasında düzenlenen etkinliğe farklı ülkelerden diplomatlar, sanatçılar, Arap ve Filistin toplumu üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Filistin’in Buenos Aires Büyükelçisi Hüsnü Abdülvahid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin’e dair ilk kez bu tarz bir kültürel etkinlik yapıldığını söyledi.

Arjantin’in öne çıkan sanatçılarının projede yer aldığını vurgulayan Abdülvahid, bunun en önemli nedeninin Arjantin halkının Filistin meselesine olan duyarlılığı olduğunu ifade etti.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT