1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arıtman’a Tazminat Davası Açılıyor
Arıtman’a Tazminat Davası Açılıyor

Arıtman’a Tazminat Davası Açılıyor

Tüm Kadınlar Derneği Genel Başkanı Cemile Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın, başörtülüleri fişlemesi ve kendisine başörtülü olduğu için hakaret ettiği gerekçesiyle yargıya gidiyor.

15 Aralık 2010 Çarşamba 02:17A+A-

Bugün Trabzon Adliyesi'ne giderek tazminat davası için başvuruda bulunacağını ifade eden Cemile Keskin, Arıtman'ın kendisine bir milletvekiline yakışmayacak şekilde hakaretler yağdırdığını ifade etti. Cemile Keskin, "Kadınları temsil edecek bir kadın milletvekilinin ağzından kadınları aşağılayıcı, küçük düşürücü, küçümseyici ve 'parçalarım, size gününüzü gösteririm, beceririm' gibi ifadeler kullanmasına bir kadın olarak çok üzüldüm" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, Trabzon'da TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile görüştüğünü hatırlatan Başkan Keskin, bu görüşmeler sırasında Arıtman'ın toplantıda bulunan başörtülü bayanları fişlemeye yeltendiğini hatırlatarak "Canan Arıtman yanında oturan Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal'dan, toplantıda bulunan başörtülü kamu temsilcilerinin isim, kurum ve görevlerinin listesini istemişti. Hatta 'Meclis'e gidince size celp gönderteceğim' dedi. Ben de bu duruma tepki gösterince kendisiyle tartıştık. Ancak Arıtman toplantı bitiminde bana ağır hakaretlerde bulundu ve sözlü saldırıda bulundu" dedi.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT