1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Arap ülkeleri Suudi Arabistan'ın Esed rejimiyle normalleşmesine tepkili
Arap ülkeleri Suudi Arabistan'ın Esed rejimiyle normalleşmesine tepkili

Arap ülkeleri Suudi Arabistan'ın Esed rejimiyle normalleşmesine tepkili

Fas, Kuveyt, Katar ve Yemen gibi Arap Birliği'nin üye ülkelerinin Suudi Arabistan'ın Esed rejimini birliğe geri kazandırma girişimlerine karşı çıktığı bildirildi.

13 Nisan 2023 Perşembe 17:30A+A-

Bazı Arap ülkelerinin Suudi Arabistan'ın Esed rejimini Arap Birliği'ne yeniden dahil etme girişimlerine karşı çıktığı ifade edildi.

Wall Street Journal'in Arap yetkililere dayandırdığı habere göre, Fas, Kuveyt, Katar ve Yemen gibi Arap Birliği'nin üye ülkeleri Suudi Arabistan'ın Esed rejimini birliğe geri kazandırma girişimlerini reddediyor.

Habere göre, Esed rejimi ve Mısırlı yetkililer, Riyad yönetiminin en yakın ortaklarından Mısır'ın bile rejimin Arap Birliği'ne dahil edilme planları karşısında bazı çekincelere sahip.

Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönmesini istemeyen Arap ülkeleri, rejimin geri kabul edilmesinden önce Suriye'deki muhaliflerle angaje olmasını istiyor.

Bazı ülkelerin Esed rejiimden, Suriye'ye geri dönen Suriyelilerin güvenliğinin sağlanması için ortak Arap gücü askeri birliklerini ülkeye kabul etmesini, yayılan uyuşturucu ticaretini engellemesini ve İran'ın Suriye'de artan varlığını durdurması için daha fazla çabalamasını talep ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT