1. HABERLER

  2. HABER

  3. Annelere Kandil'le Görüşme Sözü
Annelere Kandil'le Görüşme Sözü

Annelere Kandil'le Görüşme Sözü

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü söyleyen annelerle bir araya geldi. Demirtaş ailelere, çocukların durumunu İmralı ve Kandil ile görüşme sözü verdi.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 14:28A+A-

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yla birlikte, çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü söyleyen ailelerle bir araya geldi.

Demirtaş, aileleri temsilen 10 kişiyle görüştü. Önce anneleri dinledi, sonra babalarla toplandı. 

Anneler, Demirtaş’ın kendilerine görüşmede çocukların akıbetiyle ilgili Kandil’deki PKK liderleriyle görüşme sözü verdiğini açıkladı.

Demirtaş'ın "Kandil ve İmralı'ya mesajlarınızı ileteceğiz, 18 yaş altındaki çocukların dağda kalmamaları için çabalarımız sürecek. Ancak bunların olabilmesi için barışın olması gerekiyor" dediği aktarıldı.

Aileler Demirtaş'ın bu durumu, yani yaşı küçük çocukların dağda olmasını doğru bulmadığını söylediğini belirtti.

"Barış istiyorum, çocuğumu bulsunlar"

22 yaşındaki oğlunun PKK'ya katıldığını belirten annelerden Hatice Argun "Barış istiyorum, çocuğumu bulsunlar, çocuğumu istiyorum" dedi. 

Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü söyleyen üç anne, dün BDP önünde eylem yapıp parti binasına girmek istemiş ancak partililer aileleri uzaklaştırmıştı.
Çocukların dağa çıkarıldığı iddiası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da tepkisini çekti.

Erdoğan dünkü meclis konuşmasında BDP’ye çağrıda bulanarak , "Ey BDP, HDP siz neredesiniz? Hani zaman zaman gidiyorsunuz da anlaşıyorsunuz da alıyorsunuz geliyorsunuz ya. Bu annelerin yavrularını da alıp gelin. Alıp gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız, C planımız devreye girer" demişti.

 Al Jazeera

HABERE YORUM KAT