1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Anlatı Yayınları’ndan Yeni Kitaplar
Anlatı Yayınları’ndan Yeni Kitaplar

Anlatı Yayınları’ndan Yeni Kitaplar

Anlatı Yayınları, "küresel cihad" düşüncesinin teorik beslenme kaynaklarını Türkçe olarak yayınlamaya başladı.

20 Aralık 2014 Cumartesi 23:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Küresel Cihad” teorisini benimseyenlerin başucu eser olarak gördükleri Ebu Mus’ab es-Suri’ye ait El-Mukaveme, Anlatı Yayınları’ndan çıktı.

Es-Suri'nin bu eseri “Küresel Cihad” düşüncesini ve dünya görüşlerini anlamada en önemli kaynak olarak görüldüğü için ABD askeri kolejlerinde de okutulduğu ifade ediliyor.

Anlatı Yayınları tarafından  2 yıl süren kütüphane çalışmaları sonucu yoğun dipnotlamalar, tahriçler, tarih güncellemeleri  ile renkli haritalar Türkçeleştirilerek hazırlanan El Mukaveme isimli kitap Arapça, Farsça, Zazaca, Kürtçe, İngilizce ve Osmanlıcayı etkin bir biçimde kullanan alanında uzman bir tercüman tarafından özenle tercüme edildi. 

"Küresel İslami Direniş Çağrısı" ismiyle Anlatı Yayınları tarafından 5 farklı kitapla beraber yayınlanan El Mukaveme isimli eseri ve diğer eserleri set olarak ya da ayrı ayrı http://anlatikitap.com/ adresinde belirtilen iletişim adreslerinden temin etmek mümkün. 

Ebu Musab es-Suri Kimdir?

“Küresel Cihad” olarak adlandırılan düşüncenin oluşmasında oldukça kritik bir rol oynayan stratejistlerdendir. Asıl adı Mustafa bin Abdulkadir Sit Meryem Nasar’dır. Halep'te doğan Suri Halep Üniversitesi Mekanik Mühendislik bölümü mezunudur. 1980 yılında İhvanı Müslimin hareketine katılmış, 1982 Hama isyanında rol almıştır.

Hama katliamı esnasında kurtulmayı başaran Suri, İspanya'ya iltica etmiş burada İspanyol bir hanımla evlenmiştir. 1987 yılında Afgan Rus harbine katılan Suri, 2001 yılında da ABD işgaline karşı savaşmıştır. 1997 yılında birçok Avrupa ülkesini gezen Suri, bir dönem İslami Çatışmalar Araştırmaları Birimi isimli bir kurum açıp yönetmiştir.

anlati-yayinlari-kuresel-cihad-el-mukaveme2.jpg

Yayınlanan Diğer 5 Kitap:

Sözlerin En Güzeli / Ebu Katade el-Filistini

40 Hadis / Ebu Katade el-Filistini

İslam Alametleri / Abdulhakim Hassan

40 Hadis / Ebu Yahya el-Libi

Allah İslam'a Zafer Hazırlıyor / Enver el-Evlaki

***

Sipariş Adresi: İskenderpaşa Mahallesi, Cazip Sokak No:6 Fatih/İstanbul

Tel: 0 212 524 11 11 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum