1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Ankara’ya Yeni Bir Büyükelçi Atanmayacak”
“Ankara’ya Yeni Bir Büyükelçi Atanmayacak”

“Ankara’ya Yeni Bir Büyükelçi Atanmayacak”

Özür dilememekte direten işgal yönetimi ile Türkiye arasında ilişkiler daha da geriliyor. İsrail, yeni büyükelçi atamayarak Ankara'daki temsil durumunu düşürebilir.

05 Kasım 2010 Cuma 18:25A+A-

Siyonist işgal rejiminin, önümüzdeki yaz döneminde görev süresi bitecek olan Ankara büyükelçisinin yerine atayacağı isimler üzerinde uzun süredir yaptığı değerlendirmeyi durduğu belirtildi. Kaynaklar iki ülke arasında ilişkilerin bozulmasının ardından işgal rejiminin Türkiye'ye büyükelçi atamayacağını ve temsil durumunu düşüreceğini belirttiler.

İşgal devletinde yayınlanan Maariv gazetesi, Siyonist işgal rejiminin Ankara'nın yeni büyükelçiyi kabul etmeyeceği kanaatini taşıdığını yazdı.

Maariv gazetesi konuyla ilgili haberin devamında şu ifadelere yer verdi: "İsrail Dışişleri Bakanlığı iki ülkenin temsil düzeyinin aynı olması için büyükelçi göndermek istemiyor. Türkiye'nin İsrail'e yönelik politikasında bir değişiklik olmazsa şu anda Ankara'da büyükelçilik görevini sürdüren Gabi Levi'nin önümüzdeki yaza kadar görevinde kalması düşünülüyor."

Daha önce Siyonist Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon'un Türkiye Tel Aviv büyükelçisini bakanlığa çağırarak görüşme sırasında alçak koltuğa oturtmasıyla iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmiş Türkiye Tel Aviv büyükelçisini geri çekmişti. Bu gerginlik daha son bulmadan Siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye insani yardım götüren Özgürlük Filosu'na yaptığı saldırı ilişkileri daha da germiş kopma noktasına getirmişti.

(FİEM)

HABERE YORUM KAT