1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara'daki İsrail'i Protesto Davası 20 Mart'ta
Ankaradaki İsraili Protesto Davası 20 Martta

Ankara'daki İsrail'i Protesto Davası 20 Mart'ta

Savcı Nadi Türkaslan, Ankara'da İsrail'i protesto eden 19 kişi hakkında iddianame hazırlayıp 5 yıl hapis cezası istedi.

05 Mart 2012 Pazartesi 18:47A+A-

İsrail'i Protesto Edenlere Savcıdan 5 Yıl Ceza Talebi

İsrail'in Mavi Marmara gemisine kanlı bir baskın yapıp 9 kardeşimizi şehit etmesinden sadece 2 ay sonra Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi Finalleri için Ankara'ya gelen İsrail Bayan Voleybol Milli Takımı'nı Mavi Marmara yolcuları, basın mensupları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 19 kişi, 24 Temmuz 2010 tarihinde protesto etti. 

Biletleri ellerinde olduğu halde karşılaşmaya alınmayan gruba, bir de dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Nadi Türkaslan; İsrail takımının gelişini protesto eden 19 kişi hakkında soruşturma başlattı.

5 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ!
Soruşturma çerçevesinde evleri ve işyerlerinden alınan protestocuların, karakollarda ifadelerine başvurulması üzerine Savcı Nadi Türkaslan, 2911 kanunun 32/1. maddesindeki “izinsiz gösteri yürüyüşüne katılmak” suçu sebebiyle, 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis talebini içeren iddianame hazırladı.

20 MART'TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR!
Savcı Nadi Türkaslan'ın hazırladığı iddianame; Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İHH Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan, HEDADER Konya Yönetim Kurulu Üyesi Musa Yılmaz, AYDER (Konya) Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, ÇIDAM (Konya) Başkanı Adem Ceylan, Haksöz yazarlarından Özgür-Der Ankara Temsilcisi Abdurrahman Çeliker, Radyo Denge (Ankara) Genel Yayın Yönetmeni Hayati İsaoğlu, Mavi Marmara yaralılarından yazar Hamza Er ve gazeteci Adem Yerlikaya'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi, Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 20 Mart 2012 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

‘BU ZORLAMA BİR DAVADIR'
Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, konuyla ilgili olarak Yeni Akit'e yaptığı açıklamada, söz konusu dava ile ilgili adı geçen kişilerin olay gününde polislerle bir sıkıntı yaşamadığını söyledi. Maçın olduğu gün ortaya konulan protesto gösterisinde herhangi bir gözaltı olayının yaşanmadığını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Bu dava zorlama bir davadır. Bu tür davalarla mahkemelerin meşgul edilmesi doğru değildir” dedi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

 

 

HABERE YORUM KAT