1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Ankara'da İslami kuruluşlar katil ABD'yi Büyükelçilik önünde protesto etti
Ankara'da İslami kuruluşlar katil ABD'yi Büyükelçilik önünde protesto etti

Ankara'da İslami kuruluşlar katil ABD'yi Büyükelçilik önünde protesto etti

Ankara'da bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları (STK), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla ABD Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

21 Ekim 2023 Cumartesi 23:00A+A-

Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen bazı STK temsilcileri, katil ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde düzenlenen eylemde, "katili biliyoruz" yazılı ve ABD Başkanı Joe Biden ile Siyonist çetenin başı Binyamin Netanyahu'nun fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklamalarda bulunan Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Osman Yurt, Ankara'daki STK'lar olarak Gazze'de binlerce çocuğun ve bebeğin ölmesine sessiz kalmamak için toplandıklarını aktardı.

Yurt, "Dünyanın gözleri önünde insanlar, binalar yok ediliyor. Dünyanın en vahşi silahları ile binalar yok ediliyor. Hastaneler bombalanıyor, çocuklar yaralıyken bile kurtulamıyorlar. Bu çocukların ölümünü denetleyen ve seyreden ABD büyükelçiliği önündeyiz. Çocuklar için susmayacağız." diye konuştu.

Açıklamaların ardından bazı STK temsilcileri, beyaz bir kefene sarılmış ve kırmıza boyanmış bir bebek maketini, ABD büyükelçiliği önüne bıraktı.

Eylemciler, maketin bırakılmasının ardından işgal rejimi aleyhine atılan sloganların ardından dağıldı.

whatsapp-image-2023-10-21-at-21-55-18.jpeg

HABERE YORUM KAT