1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara'da El Bombaları Bulundu
Ankarada El Bombaları Bulundu

Ankara'da El Bombaları Bulundu

Anadolu Bulvarı'ndaki üst geçitte çok sayıda el bombası bulundu.

06 Ekim 2012 Cumartesi 12:26A+A-

Ankara Emniyetine bağlı polis ekipleri sabah erken saatlerde ihbar üzerine Anadolu Bulvarı'na geldi.

İlk incelemede, poşet içerisinde çok sayıda mühimmat bulunduğunu belirleyen polisler, bölgeyi yaya trafiğine kapatırken araç trafiği kontrollü şekilde sağlandı.

Olay Yeri İnceleme ve bomba imha ekiplerinin tedbirli şekilde açtığı poşetten 11 el bombası ve 16 kaleşnikof mermisi çıktı.

Güvenlik güçleri poşetten çıkan mühimmatı kayıt altına alarak Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Ankara'da bulunan el bombaları ile ilgili ilk açıklama İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den geldi.

Konunun her yönden araştırıldığını söyleyen Şahin, "Örgüt bağlantısı olup olmadığı henüz belli değil" dedi.

***

Diyarbakır'daki Bombalar Teşhir Edildi

Öte yandan Diyarbakır'da ele geçirilen bombaların fotoğrafları basına dağıtıldı.

Diyarbakır'da bir vatandaş tarafından yapılan ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, yol kenarına terk edilmiş araçta yaptıkları aramada, bagaj kısmında 55 kilogramlık 2 adet LPG tankı, yaklaşık 200 kilogram patlayıcı madde uzaktan aracı patlatacak bir düzenek bulunmuştu.

diyarbakir-bombalar.jpg

Patlatılması durumunda büyük bir faciaya neden olabilecek şekilde ayarlanmış aracın bagaj kısmında uçlarında kablo düzeneği bulunan 55 kilogramlık 2 adet LPG tankı, tankların içerisinde eritilmiş, kaynatılmış ve dondurulmuş durumda 200 kilogramlık AMFO ve plastik patlayıcı ihtiva eden 2 adet elektrikli fünyeli patlama düzenekli el yapımı patlayıcı ile 2 adet benzin dolu 17 kilogramlık teneke, 8 adet pil ve 2 adet oto kumandası, bagajdan şoför mahalline çekilmiş kablolar ve şoförün aracı terk ettiğinde uzaktan aracı patlatacak bir düzenek olduğu tespit edildi.

İhbar üzerine araçta arama yapan jandarma ekipleri söz konusu bomba, bomba düzenekleri ve eklentilerini kontrollü bir şekilde araçtan indirilerek adli makamlar ve jandarma bomba imha uzmanları kontrolünde etkisiz hale getirmişti.

Etkisiz hale getirilen bomba yüklü araç, sahte plakalar ve araç içinde hazırlanmış bomba düzeneklerinin fotoğrafları Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından basına dağıtıldı. Terör uzmanları itina ile hazırlanmış bombanın patlatılması durumunda büyük ve vahim sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT