1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ankara’da Doğu Türkistan İçin Dua Edildi
Ankara’da Doğu Türkistan İçin Dua Edildi

Ankara’da Doğu Türkistan İçin Dua Edildi

İnsan ve Medeniyet Hareketi, Doğu Türkistan için tüm yurtta 10 Şubat Pazar günü sabah "Zulme Karşı Duaya Kalk" mottosuyla program düzendi.

12 Şubat 2019 Salı 04:42A+A-

Ankara’da da Hacı Bayram-ı Veli Caminde sabah namazı sonrasında Doğu Türkistan için “Zulme Karşı Duaya Kalk” programı yapıldı. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği programa Ankara’daki bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılım sağladığı gözlendi.

Güvenlik gerekçesi ile basın açıklaması yapılmasına müsaade edilmeyen Programa İMH Ankara Başkanı Hacı AYDEMİR’in konuşması ile başlandı.

Hacı AYDEMİR konuşmasında “Dünyanın bir kısmı Müslümanlara zulmetmekte, bir kısmı ise bu zulme karşı seyirci kalmaktadır.

Zalim Çin Rejimi, Doğu Türkistan’daki masum Uygur kardeşlerimize sistematik olarak büyük bir zulüm uygulamakta, Müslüman kimliklerini yok etmeye çalışmaktadır. Müslüman kardeşlerimize yapılan bu zulüm, işkence ve soykırım tüm dünya tarafından seyredilmektedir.

Müslümanlar katlediliyor. Müslümanların şerefiyle, izzetiyle oynanıyor. Müslümanların dini değerleri ayaklar altına alınıyor.”

“Bu zulmü yapanların, yaptıranların, onaylayanların ya da menfaatleri için susanların kaybettikleri insanlıklarından haberleri yok mu? Unutmayalım ki zalimi güçlü yapan zulme sessiz kalan insanlardır. Zalimler bütün insanlığın ortak düşmanlarıdır.

Bizler İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak Türkiye’nin birçok ilinde, eş zamanlı olarak yapılan bu zulmü telin etmek, Müslüman kardeşlerimize dualarımızla destek olmak düşüncesiyle burada toplandık. Bu acı çığlığa kulak verip gelen kardeş vakıf, dernek, sivil toplum kuruluşlarından ve tüm Müslümanlardan Allah razı olsun, hayırlarını kabul etsin.

Yaşadığımız yüzyıla kara bir leke olarak geçecek bu zulmü durdurmak için başta devlet yetkilileri olmak üzere sivil ve resmi kurum ve kuruluşları harekete geçmeye davet ediyoruz.

Bizler en azından dualarımızla mazlumun yanında olduğumuzu göstermek istedik. Mazlumun duası ile Allah arasında hiç bir engel olmadığını bize peygamberimiz bildiriyor.   Mazlumun kabul edilen duası sadece zulmedenlere dokunmakla kalmayabilir. Bunu sakın unutmayalım.” İfadelerine yer verdi.

Konuşma sonrasında Ergin ŞAHİN Hocanın duası ile program tamamlandı.

Program sonrasında İMH Ankara Merkezine geçildi ve Türkistanlı Mir Kamil KAŞGARLI Doğu Türkistan Hakkında bir sunum yaptı.

ankara-20190211-01.jpg

ankara-20190211-02.jpg

ankara-20190211-03.jpg

ankara-20190211-04.jpg

HABERE YORUM KAT