1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ankara’da 232. Başörtüsü Eylemi
Ankara’da 232. Başörtüsü Eylemi

Ankara’da 232. Başörtüsü Eylemi

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemi 232. Haftasına girdi. Basın açıklamasını platform adına Aysel Yılmaz okudu.

11 Temmuz 2010 Pazar 17:16A+A-

 

 

Basın açıklamasının tam metni:

232 haftadır hak ihlallerini gündeme getirmek, hakkı gasp edilenin dili olmak ve inançlarının gereği gibi yaşamak isteyen insanların üzerindeki baskının kaldırılması için sesimizi yükseltmek amacıyla buradayız ve olmaya devam edeceğiz.

 Ülkede ortalık toz duman, 1960'dan bu yana yapılan anayasaların insanlara daha demokratik bir yaşam sunması ve özgürleştirmesi gerekirken, darbe anayasası olmaları sebebiyle hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı, askeri vesayete dayalı anayasalar oldular. Bugün ilk defa milletin temsilcisi olan meclisin dar kapsamlı da olsa hazırladığı sivil anayasa adımı atıldı. Bugüne kadar hiçbir olumlu adımını göremediğimiz, her hal ve durumda muhalif olmayı düstur edinmiş muhalefet halkın önünden sandığı alma pahasına Anayasa Mahkemesine gitti. Sonuç olarak esastan görüşülen ve önemli maddeleri iptal edilen anayasa değişikliği paketi bizlere göstermiştir ki anayasa mahkemesi hukuk ihlali yaparak görev alanının dışına çıkmıştır. Maalesef anayasa mahkemesinin şaibeli üyelerinin aldığı kararların ne derece meşru olduğu kamuoyunda tartışılır hale geldi.

Terörün azdığı saat başı acı şehit haberlerinin geldiği günümüzde terörle ve teröristlerle uğraşması gereken askerimizin siyasete soyunmasını, hâkim cübbesi giymeye çalışmasını hayretle izliyoruz. Balyozcuların, darbecilerin avukatlığını, hâkimliğini yaparak kimleri korumaya çalışıyorlar merak ediyoruz?

Türkiye ne zaman gelişme adına olumlu bir adım atmaya kalkışsa çeşitli provokasyonlarla iç çatışma ortamı alevlendirilip, kardeş kavgası (Kürt-Türk, Alevi-Sünni) çıkartılmaya çalışıldı. Geçtiğimiz günlerde bu provokasyonlar sonucunda ortaya çıkan Sivas ve Başbağlar katliamlarının yıldönümü idi. Bugüne kadar Sivas'ın sorumlularının inançlı kesimler olduğu düşüncesinden dolayı, katledilen insanların acısı hep içimizde olmasına rağmen yakınlarıyla bunu paylaşamadık.  Başbağlar'a ağlarken, Sivas'ın da acısını içimizde hissettik. Bu oyunların aynı eller tarafından sahneye konulduğunu artık herkes biliyor.

Bu yoğun gündem içerisinde bizlerin kanayan yarası başörtüsü meselesi arka sıralara düşürülmeye çalışılıyor. Kürt açılımı,Alevi açılımı, Roman açılımı derken açılımlar Türkiye'sinde artık bizlerde başörtüsü açılımı!!! Bekliyoruz. "Bu başörtülüler olmasa biz başörtüsü sorununu çözeriz " diyen siyasetçiler olduğu müddetçe biz her hafta burada olmaya ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT