1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ankara ve İstanbul'da Sisi Cuntasının Temsilciliklerinde Şehit Mursi İçin Protestolar Düzenlendi
Ankara ve İstanbul'da Sisi Cuntasının Temsilciliklerinde Şehit Mursi İçin Protestolar Düzenlendi

Ankara ve İstanbul'da Sisi Cuntasının Temsilciliklerinde Şehit Mursi İçin Protestolar Düzenlendi

​​​​​​​Muhammed Mursi’nin Sisi Cuntasının mahkemede şehadeti üzerine İstanbul ve Ankara’da Mısır elçiliği ve konsoloslukları önünde Sisi cuntası telin edildi.

18 Haziran 2019 Salı 02:16A+A-

Mısır’da Suudi Arabistan-BAE-ABD desteğiyle yapılan darbeyle görevden alınıp Mısır zindanlarına hapsedilen Muhammed Mursi zindanda geçirdiği hastalıkların tedavisinin engellemesiyle şehadete kavuştu. Mursi’nin zindanda şehit edilmesiyle İstanbul ve Ankara’da Mısır elçiliği ve konsoloslukları önünde toplanıldı. Eylemde “Şehit Mursi Yolun Yolumuz, Seyyid Kutup El Benna Selam Olsun İhvana,  Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz, İhvana Selam Direnişe Devam.” sloganları atıldı.

Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkemede şehit olmasının ardından İstanbul ve Ankara’da Müslüman gençler protesto amacıyla elçilik konsolosluk önünde toplandı. Farklı sivil toplum kuruluşu mensubu gençlerin elçilik önündeki eylemleri saat 23.00’da başladı. Açıklamadan önce Doğu Türkistan Yeni Nesil Dergisi Ankara temsilcisi Selahaddin Kaşgarlı ve Mısırlı Mümin Eşraf konuşma yaptı.

Kaşgarlı konuşmasında ""Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmeyin" diyen ve bu uğruda şehit olan Muhammed Mursi biz müslüman gençlere zalimlere karşı nasıl bir duruş sergilememiz gerektiğini öğretip gitmiştir " dedi. Ayrıca " Doğu Türkistan'dan Mısır'a kadar ümmet coğrafyası onu hiç bir zaman unutmayacaktır " diyen Selhaddin Kaşgarlı "Biz gençler emperyalistlere karşı  hep onun duruşundan örnek alacağız." diyerek sözlerini tamamladı. Ardından Mısır'dan Öğrenim amacıyla Türkiye'ye gelen Mümin Eşraf sözü aldı. "“Allah yolunda öldürülenleri ölü saymayın, bilakis Rableri katında diridirler. Allah'ın bol nimetinden onlara verdiği şeylerle sevinç içinde rızıklanırlar" diyerek sözlerine başladı. Devamında "Mursi den cihad hayatı nasıl yaşanır diye öğrendik

Mursi'den sabır öğrendik, Mursi'den eğlememeye öğrendik, Mursi'den zalimlere karşı dik durmaya öğrendik, Mursi'den ümmet için çalışmaya fedakarlık yapmaya öğrendik, Mursi'den ruhumuz ümmetimiz için, İslam için severek vermeyi öğrendik, Mursi'den davetimiz için canımızı vermeyi öğrendik, Mursi'den milletimiz için çalışmaya öğrendik." dedi ve konuşmasını Şehid  Muhammed Mursi'nin "Çocuklarımız bizim için “Onlar adamdı" diyeceklerdir" sözü ile bitirdi.  Ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını grup adına Talha Şahin  okudu.

ank-1.jpg

ank-2.jpg

ank-3.jpg

ank-4.jpg

ank-5.jpg

ank-6.jpg

ank-7.jpg

ank-8.jpg

ank-9.jpg

Basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Beş seneyi aşkın süredir Firavunun zindanlarında direnişe devam eden Seçilmiş Lider Muhammed Mursi şehid olarak rabbine kavuştu.

O direnişin sembolüydü, o özgürlüğün sembolüydü o gözü dönmüş vandallara, soykırımlara göz yuman batıya sivil ve barışçıl bir özgürlük mücadelesi nasıl verilir hem meydanlarda, hem zindanlarda hem de mahkemede dersini vermişti. Bugünde şehadetiyle bizlere son bir ders verdi.

Bugün burada şunu haykırmak için toplandık:

Mursi şehid oldu diye sevinmeyin ey firavunlar, bugün onlarca yarın yüzlerce binlerce Mursi'yle gelecek tiranlığızı yıkıp tahtınızı başınıza geçireceğiz.

Şunu unutmayın biz var oldukça izzeti için onuru için direnenler var olacaktır, biz var oldukça bir Mursi şehid olacak bin Mursi doğacaktır.

Dün El Bennaydık, Seyyid Kutub'duk Esma Biltaci’ydik Bugün hepimiz Mursiyiz.

Suskunluğa bürünmüş batıda hâlen vicdan sahibi olan insanlara, Müslüman halklara ve tüm dünya kamuoyuna sesleniyoruz: coğrafyamız da ki diktatörlere, işbirlikçi kukla rejimlere karşı direnişi sürdürecek şehitlerimizden aldığımız kutlu emaneti onurla taşımaya son nefesimize kadar devam edeceğiz.

Artık firavunun ipliği pazara çıktı, kuklacılar perdenin arkasından gözüktü tüm insanlığa çağrımızı yineliyoruz firavunları lanetlemeye tiranliga karşı direnmeye davet ediyoruz

Ey Mursi sen emaneti rabbine teslim ettim, sen sözüne sadık kaldın biz de senin yolunun yolcusu olacak, Allah için direnmeyi izzet kaynağı bilerek son nefesimize kadar işbirlikçi kukla sisinin kabusu olacağız.

ŞEHİTLERİN YOLUNU SURDURECEĞİZ

Haber : Enes Küçükyıldız

HABERE YORUM KAT

1 Yorum