1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ankara Saldırısında Yeni Bulgular
Ankara Saldırısında Yeni Bulgular

Ankara Saldırısında Yeni Bulgular

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren 2 canlı bombanın çantalarındaki patlayıcının yanı sıra ellerinde de el bombası bulunduğu ve patlama anına kadar kentte toplam 45 dakika geçirdikleri belirlendi.

23 Ekim 2015 Cuma 13:14A+A-

Ankara Tren Garı önündeki saldırıyı gerçekleştiren iki canlı bombanın, sırt çantalarındaki patlayıcının yanı sıra ellerinde birer tane el bombasıyla olay yerine geldikleri ve patlama anına kadar Ankara'da toplam 45 dakika geçirdikleri tespit edildi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 10 Ekim Cumartesi günü saat 10.04'te Ankara Tren Garı önünde 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirilen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından derinleştirilen soruşturmada, her geçen gün yeni bulgulara ulaşılıyor.

Canlı bombaların Suriye sınırından yasa dışı geçişinden itibaren patlama anına kadar geçen süreye ilişkin yapılan teknik tespitler, patlama sonrası düzenlenen operasyonlar sonucu elde edilen delillerle şüpheli ifadeleri neticesinde soruşturmanın aydınlatılmasında önemli mesafe katedildi.

Canlı bombalar Ankara'da toplam 45 dakika geçirdi

Patlamanın ardından yapılan olay yeri incelemesinde her iki fünyenin de canlı bombalar tarafından ateşlendiği, düzeneğe uzaktan üçüncü bir kişi tarafından müdahale edilmediği belirlendi. 

Yapılan incelemede ilk patlamayı gerçekleştiren canlı bombanın sırt çantasında yaklaşık 4 kilo TNT tipi patlayıcı olduğu, ikinci patlamayı yapan canlı bombanın sırt çantasının ağırlığının ise yaklaşık 5 kilo olduğu ve çanta içerisindeki TNT'lerin, tahrip gücünü artırmak amacıyla arasına çelik bilyelerin yerleştirildiği tespit edildi. 

Her iki canlı bombanın Ankara'ya girdikten sonra patlama anına kadar 45 dakika geçirdikleri de belirlendi.

İkinci aracın fotoğrafı

AA muhabiri canlı bombaların Ankara'ya getirilişinde kullanılan araçlardan ikincisinin de fotoğrafına ulaştı. Güzergah üzerinde bir benzin istasyonunda durdukları anda çekilen fotoğrafta araçlardan birinin 27 AVH 70 plakalı Citroen marka bir otomobil, diğerinin de İstanbul plakalı gri renkte Ford Focus marka otomobil olduğu görülüyor. Söz konusu araçların Gaziantep'te bir depo ve hücre evi önünde bulunduğu belirtildi.

Saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin, üzerlerinde bulunan bombaları kendilerinin patlattığı, üçüncü bir kişinin müdahalesinin bulunmadığı da belirlendi. İki canlı bomba, birbirlerine 35 metre mesafede patlamayı gerçekleştirirken, ellerinde birer adet el bombası bulunduğu da tespit edildi. 

Zanlıların verdiği ifadelerden, canlı bombaların ciddi bir polis uygulaması ve engellemesiyle karşılaşmaları durumunda eylemi gerçekleştirmeyi düşündükleri de ortaya çıktı. 

Öncü aracı kullanan Yakup Şahin'in uyuşturucu bağımlısı olduğu, canlı bombaların içinde bulunduğu arkadaki aracı kullanan Halil İbrahim Durgun'un ise firari olduğu belirtildi. 

AA

HABERE YORUM KAT