1. HABERLER

  2. HABER

  3. Anayasa Mahkemesi, Baransu'nun Başvurusunu Reddetti
Anayasa Mahkemesi, Baransu'nun Başvurusunu Reddetti

Anayasa Mahkemesi, Baransu'nun Başvurusunu Reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), gazeteci Mehmet Baransu'nun cezaevinde maruz kaldığını iddia ettiği şartlarla ilgili başvurusunun, hukukî yollar tüketilmediğinden dolayı kabûl edilemez olduğuna hükmetti.

20 Ocak 2016 Çarşamba 12:25A+A-

Baransu, AYM'ye 14 Mayıs'ta yaptığı kişisel başvurusunda, Metris ve Silivri ceza infaz kurumlarında tutukluluk süresince tecrit edilerek tek kişilik bir odada tutulduğu ve bazı imkânlardan yoksun bırakılmak suretiyle işkence ve kötü muamele gördüğü iddiasında bulundu.

AYM, yaptığı incelemeler sonucu, başvuruya konu olay ve şikâyetler dikkate alındığında, Baransu'nun iddiasının aksine hukukî başvuru yollarının ulaşılabilir, başvurucunun şikâyetleri açısından telafi imkânına sahip ve bir çözüm sağlayabilecek nitelikle olduğunu belirtti.

AYM aldığı kararda, Baransu'nun, şikâyetlerini, varsa bu konudaki kanıtlarını öncelikle süresinde yetkili idarî ve yargısal mercilere iletmeden, hak ihlali iddialarını öncelikle bu makamların değerlendirmesini ve çözüme kavuşturmasını beklemeden doğrudan AYM'ye bireysel başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre, AYM, Baransu'nun kişisel başvurusunun, hukukî yollar tüketilmediğinden dolayı kabûl edilemez olduğuna oy birliğiyle karar verdi.

AA

HABERE YORUM KAT