1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Anadolu Ajansı Bu Görüntüleri Yayınlayamadı
Anadolu Ajansı Bu Görüntüleri Yayınlayamadı

Anadolu Ajansı Bu Görüntüleri Yayınlayamadı

320’yi aşkın kişinin Esed güçleri tarafından vahşice katledildiği Deraya katliamının yeni görüntüsü vahşeti belgeliyor.

29 Ağustos 2012 Çarşamba 13:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Deraya'dan yürek yakan vahşet görüntüleri gelmeye devam ediyor...

,Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Deraya beldesinde Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin yaptığı katliamı anlatan tanıklar, yürekleri sızlattı. Görgü tanıkları, Deraya'da 320 kişiden fazla sivilin katledildiğini belirtti.

Katliamdan yaralı kurtulan ancak güvenlik gerekçesiyle kimliğini açıklamak istemeyen belde sakini, 20 Ağustos'ta, Şam'a sadece birkaç kilometre uzaklıktaki Deraya'ya ağır silah ve tanklarla büyük operasyon düzenlediğini söyledi.

Deraya'daki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin 5 gündür süren çatışmanın ardından kasabayı terk etmek zorunda kaldığını anlatan yetkili ise 25 Ağustos'ta Esed ordusu tarafından yoğun bombardıman altına alınan kasabada aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 320'den fazla sivilin hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Camiye Sığınmak İsterken Öldürüldüler

Görgü tanıklarından Ali Receb, çatılara yerleşen keskin nişancıların yaralıların tedavisine izin vermediğini kasabadan kaçmak isteyen sivillerin kadın ve çocuk ayrımı yapılmaksızın hedef alındığını gözyaşlarıyla anlattı.

Belde merkezindeki Ebu Süleyman Camisi'ne sığınmak isteyen 18'i kadın, 3'ü çocuk 156 kişinin de hunharca katledildiğini ifade eden Ali Receb, beldeye giren Esed güçlerinin evleri tek tek arayarak birçok sivili tutukladığına dikkati çekti.

AA, Vahşetin Görüntüsünü Yayınlayamadı

Anadolu Ajansı, Şam'ın Deraya'da beldesinde yaşanan katliamda, daha önceki olaylarda olduğu gibi Basın Etik Kuralları ile AA Yayın İlkeleri doğrultusunda hareket etti.

AA Arapça Yayınlar Editörlüğü'ne ulaşan görüntüler, Deraya'da 5 gündür süren katliamın boyutunu gözler önüne serdi. Esed güçlerine muhalif kaynaklar aracılığıyla dünya kamuoyuna sunulmaya çalışılan görüntü ve fotoğraflarla da katliamın büyüklüğü, yürekleri dağladı.

Görüntülerde parçalanmış kadın ve çocuk bedenleri, kana bulanmış kesik organlar, yakından vurulmuş ya da boğazları kesilmiş cesetler, işlenen vahşetin boyutlarının cinnet sınırını aştığını belgeliyor.

AA görüntüleri, yayın ilkelerine aykırı olduğu ve ''şiddet pornografisine'' yol açmaması gerekçesiyle abonelerine ulaştırmadı.

Vahşetin Yeni Belgesi

Son görüntüler gerçekten de Esed rejiminin barbarlığını gözler önüne seriyor. Zulmü belgelemek için Suriyeli muhaliflerin kaydettiği videoda Deraya katliamında vahşice öldürülenlerin cesetleri görülüyor. Aralarında küçük çocukların parçalanmış bedenleri de var. Kimisi bombada parçalanmış; kimisi evlere yapılan baskın sonrasında boğazı kesilerek ya da kurşunlanarak katledilmiş. Kimisinin üzerinde ağır işkence izleri var…

Yaşanan zulmü gözler önüne seren o video... Yaşanan vahşetin boyutunu belgelemek için zaman zaman benzeri görüntüleri yayınlamak zorunda kaldığımızı hatırlatalım. Video çocuklar için uygun değildir... (+18)

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum