1. HABERLER

  2. HABER

  3. Amiraller, 'Fuhuş' Soruşturmasında İfade Verecek
Amiraller, Fuhuş Soruşturmasında İfade Verecek

Amiraller, 'Fuhuş' Soruşturmasında İfade Verecek

Asker ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesine yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen, amiralleri ifadeye çağırdı.

24 Ağustos 2010 Salı 04:26A+A-

Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, Tuğamiral Şafak Yürekli, Tuğamiral Türker Ertürk ile Tümamiral H.Mücait Şişoğlu yarın Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ifade verecek. Tuğamiral Ertürk ile Tümamiral Şişoğlu'nun, 'müşteki' sıfatıyla ifade vermesi bekleniyor. Soruşturma kapsamında Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz ile Tuğamiral Şafak Yürekli'nin ise ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda talimat yazısı yazıldı. Üç amiralin de Ankara'da ifade vermesi bekleniyor.

Fuhuş Çetesine yönelik, Ergenekon davası savcılarından Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturmada bugüne kadar Merkez Komutanlığı'nda 88 askerin 'mağdur-müşteki' olarak ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından derinleştirilen soruşturmada çarpıcı bilgiler ortaya çıkmıştı. Çetenin geçtiğimiz günlerde YAŞ'ta terfi alamadığı için istifa eden Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, Balyoz sanığı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, YAŞ'ta terfi alarak tuğamiral rütbesine çıkarılan Kafes sanığı Şafak Yürekli ve Donanma Komutanlığı Harp Filosu Komutanı Tümamiral H. Mücahit Şişlioğlu hakkında özel dosyalar hazırladığı ortaya çıkmıştı. Çetenin kadın askerleri de kullandıkları ve onların fiziksel özelliklerini tespit ettikleri iddia ediliyor. Komutanların ailelerinin de örgüt tarafından fişlendiği kaydediliyor. Çetenin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki istihbarat amaçlı kurulduğu iddia edilen fuhuş örgütüyle bağlantısı da araştırılıyor. Terfileri kontrol altına almaya çalışan çeteden soruşturma kapsamında ele geçirilen 11 CD ve 2 flash bellek içerisinde TSK'ya ait 'gizli' belgenin de bulunduğu öğrenilmişti. (Zaman)

HABERE YORUM KAT