1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Amerikan Emperyalizminin Kucağında Devrimcilik!
Amerikan Emperyalizminin Kucağında Devrimcilik!

Amerikan Emperyalizminin Kucağında Devrimcilik!

İngiltere, İrlanda ve Kanada gibi Batılı ülkelerden gelip ABD destekli PYD güçlerine katılan militanlar güya sosyalist devrimi koruyorlar!

18 Eylül 2016 Pazar 12:46A+A-

Sâdece Türkiye’dekilere değil, dünyadaki çoğu sosyaliste özgü bir davranış, yıllarca karşı oldukları, hattâ düşman ilan ettikleri Amerikan emperyalizminin gölgesinde solculuk yapmak!

pyd_karargahi_abd_bayragi.jpg

Son fotoğraflar PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPGnin işgal ettiği Tel Abyad bölgesinden geldi. ABD bayrakları, Türkiye ordusunun olası operasyonlarına tedbir olarak YPG’li militanlar tarafından bazı binalara asıldı. (Tıklayın: PYD Karargâhında ABD Bayrağı!)

Fotoğraflar sâdece Amerika’nın bölgede YPG’ye olan desteğini değil, yıllarca sosyalizm rüyaları kuranların Amerikan emperyalizmine nasıl maşa olduklarını göstermesi açısından enteresan.

PYD’nin Batılı Militanları

Şimdi de İngiltere, İrlanda ve Kanada gibi Batılı ülkelerden gelip PYD/YPG’ye katılan militanlar röportajlar veriyor, fotoğraflar çektiriyor ‘Kobani devrimini koruduklarını’ iddia ediyor.

bob_crow_1.jpg

Askerî Deneyimleri Yok

YPG’nin içindeki Batılı militanların kurduğu Bob Crow Tugayı isimli grupta İngiltere, İskoçya, İrlanda ve Kanada’dan gelen ve yaşları 24 ila 35 arasında değişen kırk kadar savaşçı bulunuyor.

Suriye’ye IŞİD’le savaşmaya giden birçok Batılı eski askerin aksine Bob Crow grubundaki savaşçıların hiçbiri daha önce bir askerî tecrübesi bulunmayanlardan oluşuyor.

bob_crow_2.jpg

“21. Yüzyılın Devrimini Koruyoruz”

Şöyle söylüyorlar:

“İşyerlerimizi bırakıp silahlı mücadeleye katıldık. Bazılarımız sabit fikirli Marksistlerken bazılarımız daha serbestlik taraftarı, ancak bu gibi farklılıklar burada kaybolup gidiyor. Devrimlerin böyle eğilimleri oluyor. Eski asker falan değiliz, bizim motivasyon kaynağımız bu değil. Biz kızıllarız. 21. yüzyılın devrimini koruyoruz.”

bob_crow_3.jpg

Kaynak: En Son Haber

HABERE YORUM KAT

2 Yorum