1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Amerikalılar Muharrem İnce’yi Aramış!
Amerikalılar Muharrem İnce’yi Aramış!

Amerikalılar Muharrem İnce’yi Aramış!

CNN Türk’te Hande Fırat’ın programına telefonla katılan Muharrem İnce’nin kendisini aradığını söylediği ‘Amerikalılar’ kim acaba ve neden kendisini arama gereği duymuşlar?

18 Mayıs 2018 Cuma 11:39A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, CNN Turk’te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına telefonla katılıp söylediği sözler gündem oldu. İnce "Amerikalar beni aradı, Fethullah Gülen'in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler.” demişti.

Ne ilginçtir ki, İnce’nin Fethullah Gülen’in iadesi ile ilgili iddiasından çok, kendisinin Amerikalılar tarafından arandığına dair sözleri kamuoyunda dikkat çekti ve şaşkınlıkla karşılandı.

Telefonla katıldığı programda Türk basınını kendisini görmezden gelmekle suçlayan Muharrem İnce şunları söyledi:

''24 Haziran’da cumhurbaşkanı olduğumda yargıyı temizleyeceğiz, bağımsız bir yargı kuracağız dedim. Gülen'i getirteceğimizi söyledim. Amerikalar beni aradı, Fethullah Gülen'in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler. Buradan sayın Cumhurbaşkanına soruyorum: Fethullah Gülen'in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmış mı?''

İnce’nin söz ettiği ‘Amerikalılar’ın kim olduğu belli değil. Neden İnce’yi arama ihtiyacı hissettikleri belli değil. Ne zaman aradıkları belli değil. Yani İnce’nin ifadeleri laf olsun diye söylenmiş sözlere benziyor!  

HABERE YORUM KAT