1. HABERLER

  2. HABER

  3. Amerika'da Müslümanlara Baskılar Artıyor
Amerikada Müslümanlara Baskılar Artıyor

Amerika'da Müslümanlara Baskılar Artıyor

K. Amerikalı entelektüel el-Asi ve Crescent Yayın Yönetmeni Zafer Bangaş Mazlumder'i ziyaret edip Amerika'daki baskılar hakkında bilgi verdiler.

28 Ağustos 2010 Cumartesi 00:13A+A-

Kuzey Amerikalı Müslüman entelektüellerden Çağdaş İslam Düşüncesi Enstitüsü Başkanı Muhammed el-Asi, Crescent dergisi Yayın Yönetmeni Zafer Bangaş ve Güney Afrika Müslüman Toplumunun önde gelen ismi Hamis Adam Mazlumder'e gerçekleştirdikleri ziyarette ülkelerinde son dönemde yükselen İslam düşmanlığı ve Müslümanlara yönelik artan baskılar hakkında çeşitli açıklamalarda bulundular.

ABD'de yaşayan Müslüman entelektüellerden Muhammed el-Asi ülkesinde Müslümanların terör şüphelisi olarak haksız tutuklamalara, işkence ve keyfi göz altılara maruz kaldığını söyledi. 10 ciltlik İngilizce tefsir yazmış olan el-Asi kendi derslerine devam eden insanların zaman zaman güvenlik birimleri tarafından sorgulandığını ve mescitlere giden insanların takip edildiklerini söyledi. El-Asi "Şu anda Amerikan senatosunda terör suçlarına bulaşmış kişilerin vatandaşlığının iptal edilmesi yönünde bir tasarı çalışması mevcuttur, bazı Amerikalı senatörler bunun için canla başla çalışmaktadır" dedi.

Amerika'daki yargı sisteminin adaletsizliğinden bahseden el-Asi kendisinin 28 yıldır kapanmayan siyasi bir dosyasının olduğunu ve Amerika'da adil yargılanma hakkının kişinin ne kadar serveti olduğuyla ilgili bir mesele olduğunu söyledi.

Heyette bulunan Crescent Dergisi Yayın Yönetmeni Zafer Bangaş ise Kanada'da ABD kadar olmamakla beraber yaşanan ihlallere ve ayrımcılığa dair çok fazla hikâyenin olduğunu bildirdi. Bazı İslami yardım örgütlerinin Kanada'da çalışmasının çeşitli bahanelerle yasaklandığını söyleyen Bangaş, Müslümanların örgütlenme özgürlüğünün ihlal edildiğini mescitlerin sürekli olarak gözetim altında tutulduğunu ifade etti.

Zafar Bangaş konuşmasında "Kanada gibi bir ülkede insanlar hiçbir yargı kararı olmaksızın 72 saat gözaltında kalabilmektedir. Gerekli durumlarda bu süre daha da uzatılmaktadır. Terör şüphelisi oldukları gerekçesiyle tutuklanan bazı insanlar somut hiçbir suç ve yargı kararı olmaksızın yıllarca hücre cezasına maruz kalmaktadır. Bazen bu kişileri Kanada güvenlik güçleri ABD'ye teslim etmekte ve söz konusu kişilerin masum olduğu anlaşılıncaya kadar yıllarca hapiste tutulmaktadır" dedi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'ı ziyaret eden heyet MAZLUMDER'den ve Türkiye'deki sivil toplumdan Kuzey Amerika'da yaşanan ihlaller konusunda daha fazla duyarlı olunmasını ve yaşanan bazı spesifik olaylarla ilgili buradaki elçiliklere baskı yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT