1. HABERLER

  2. HABER

  3. Amerika'da Gıda Sıkıntısı Artıyor
Amerikada Gıda Sıkıntısı Artıyor

Amerika'da Gıda Sıkıntısı Artıyor

Resmi rakamlara göre, 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hane halklarından yüzde 15'i gıda sıkıntısı yaşadı.

16 Kasım 2010 Salı 23:03A+A-

Yeni yayınlanan hükümet raporuna göre 2009 yılında gıda sıkıntısı, verilerin toplanmaya başladığı 1990'lardan beri en yüksek orana ulaştı.

En kötü etkilenen grup ise bekar anneler. 3.5 milyon bekar anne sofraya yeterince yemek koyamadıklarını söyledi.

Latin Amerika kökenli ve siyah Amerikalılar da bu durumdan orantısız olarak etkilenen gruplar arasında.

'Gıda güvensizliği' yaşayan hanehalkları, ekonomik durumları nedeniyle belli dönemlerde gıda sıkıntısı yaşayan, ancak bu durumun yıl boyunca sürmediği evler.

BBC'nin Washington muhabiri Katie Connolly, ülkede artan obezite oranıyla birlikte düşünüldüğünde bu sonuçların şaşırtıcı olduğunu söylüyor.

Kalıcı sıkıntılar

Gıda sıkıntısı yaşayanların yaklaşık yüzde 60'ı hükümetten gıda yardımı alıyor.

Obama hükümetinin ekonomik krizle birlikte artırdığı gıda yardımı uygulamasından, 2009 yılında her ay yaklaşık 34 milyon kişi yararlandı.

Gıda güvensizliğinin artması, aşevleri ve gönüllü kurumlar üzerindeki baskıyı da artırdı.

Washington merkezli Şehir için Ekmek - Bread for the City isimli aşevinin başkan yardımcısı Jeannine Sanford, krizden çıkılmasının açlık sorunun bitmesi anlamına gelmeyeceği uyarısını yaptı.

Sanford, kriz boyunca gıdaya erişimde yardıma ihtiyacı olan insan sayısında büyük bir değişiklik olmadığını, aşevine gelenlerin çoğunun yaşlı, engelli ya da yoksulluk sınırının çok altındaki kişiler olduğunu söylüyor.

Bu grupların ekonomi düzelince de durumlarını iyileştirme imkanı olmadığını söyleyen Sanford, BBC'ye yaptığı açıklamasında "engelli yardımı almak, engelin kendisi gibi kalıcı bir durum ve ekonomiyle değişmiyor. Bu gruplar hala kısıtlı bir gelirle mücadele etmeye devam ediyor olacak" dedi.

BBC

HABERE YORUM KAT