1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Amerika, Fırat'ın Doğusu'ndan Bin Askerini Daha Hızla Çekecek
Amerika, Fırat'ın Doğusu'ndan Bin Askerini Daha Hızla Çekecek

Amerika, Fırat'ın Doğusu'ndan Bin Askerini Daha Hızla Çekecek

Amerikan Başkanı Donald Trump, seçim çalışmaları için bulunduğu Washingtron'da Fırat'ın Doğusu'ndan asker çekme kararı üzerine yeni bir değerlendirme yaptı. 

13 Ekim 2019 Pazar 17:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Donald Trump seçim kampanyası çerçevesinde seçmenlerine yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:,"Türkiye'nin Suriye sınırında 22 mil (yaklaşık 35 KM)'lik bir şerit oluşturacak. PKK-PYD buradan ayrılacak. Bu iyi bir şey. (Savaş) uçakları olan bir gücü (Türkiye) yenmek çok zor. Onların (PKK-PYD) uçakları yok." Barış Pınarı Harekatı'nın son derece kapsamlı ve hızlı ilerleyişi devam ederken Amerikan Hükümeti de bölgedeki askeri varlığının bir kısmını daha güneye doğru kaydırma kararı aldı. Trump'ın bu konuşmasını takip eden saatlerde Face the Nation programında konuşan Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye-Suriye sınır bölgelerinde tırmanan gerilim dolayısıyla Amerika'nın Suriye'nin kuzeyinden bin asker daha çekmeye hazırlandığını beyan etti.

Amerikan askerlerinin Türkiye ordusu ve SDG (PKK-PYD) arasında kaldığını vurgulayan Savunma Bakanı Mark Esper, planlı bir çekilmeye onay verdiğini, olabilecek en güvenli ve en hızlı şekilde çekilme olacağını ifade etti. Esper ayrıca hızla artan gerilimin endişe yarattığını sözlerine ekledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT