1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya’dan Suriye'ye 1 Tır Ramazan Yardımı
Amasya’dan Suriye'ye 1 Tır Ramazan Yardımı

Amasya’dan Suriye'ye 1 Tır Ramazan Yardımı

Amasya İHH ve ÖZGÜR-DER Temsilciliği Suriye'ye 1 Tır Ramazan Yardımı Gönderdi.

25 Mayıs 2019 Cumartesi 23:52A+A-

Amasya İHH ve ÖZGÜR-DER Temsilciliğinin organizasyonu ile hazırlanan 30 ton Un, 1.5 ton şeker, 100 kilo gram Reçel, 100 kg pirinç, 100 kg kırmızı mercimek  ve 260 çift Bay-Bayan Çocuk ayakkabısından oluşan 1 tır insani yardım malzemesi Suriye’ye gönderilmek üzere Amasya’dan yola çıktı. Yardım tırları Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye içerisinde bulunan ekmek fırınlarına ulaştırılacak. Yardım Tırlarının Suriye’ye ulaştırılmasına İHH Amasya Başkanı Serdal Benli, Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Yüce ve  Fatih Akgül nezaret ettikten sonra Suriye Azez bölgesinde bulunan vakfın kamplarında yaşamlarını Suriyeli ailelerle sürdüren  ailelerle iftar yemeğinde buluşacaklar.

20190526-amasya-1.jpg

20190526-amasya-3.jpg

Basın Açıklaması tam metni:

İslam Kardeşliği “Kavimler Kardeşliği” Değil, “İman Kardeşliği” dir.

İslam Müslümanlar arasında manevi bir kardeşlik tesis etmiştir. Bu kardeşlik;  biyolojik kardeşlikten daha kapsamlı, tüm Müslümanları birbirlerine gönül bağıyla bağlayan bir kardeşliktir.

Bu kardeşlik “Kavimler Kardeşliği” değil “İslam Kardeşliği” dir. Bu kardeşlik dünyanın neresinde bulunursa bulunsun; hangi renge, ırka, cinse sahip olursa olsun temelinde Allaha teslimiyetin belirleyici olduğu birlik ve beraberlik içinde dipdiri bir İslam Kardeşliğidir.

İslam Kardeşliği bir binanın tuğlaları gibidir, sınır tanımaz. Sınırlar ötesinde, Filistin'de, Doğu Türkistan’da, Myanmar'da, Mısır'da ve yüreklerin yandığı Suriye'dedir.

Müslüman Müslümanın kardeşidir. Sadece kendi hayatımızı önemsediğimiz bir hayat tarzımız İslami bir hayat olamaz. Sadece ibadetlerimizi yapmakla mükellefiyetlerimizi yerine getirmiş olmayacağız. İbadetlerimiz Rabbimize yaptığımız yolculuğumuzda bizim için bir aydınlıktır. Ancak kardeşlerimizin hak ve hukuklarını ihmal ve ihlal etmek bu yolculuğumuzu sekteye uğratacaktır.

Her devirde muhtaç olduğumuz Muhacir-Ensar kardeşliğini  yeniden hatırlama ve hayata aktarma bilinciyle hareket etmemiz gerekir. Çünkü kamil bir Müslüman olabilmenin; dünyada ve ahirette cenneti elde etmenin yolu Müslüman kardeşlerimizin haklarına riayet etmektedir.

Bizler Müslüman’ız. Bizler birbirimizin manevi kardeşleriyiz. Birbirimize karşı sorumluluklarımız var. Yapmamız gereken sorumluluklar olduğu gibi yapmamamız gereken sorumluluklar da var.

Bizler Müslüman olarak bize ne yapılmasını arzu ediyorsak Müslüman kardeşimize de öyle davranmamız gerekir. Şahsımıza yapılmasını hoş karşılamadığımız bir şeyi başkasına yapmak hem insani değildir, hem de İslami değildir. Nitekim Müslimden rivayet edilen bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyuruyor:  "Kim, cehennemden uzaklaştırılıp cennete konulmayı isterse, ölümünü, Allah'a ve Ahirete inanmış olarak karşılasın. Bir de başkalarına karşı, kendisine nasıl davranılmasından hoşlanıyorsa öyle davransın."  Rabbimiz ise Hucurat Suresinde şöyle buyurmaktadır.

“Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler; öyle ise kardeşlerinizin arasını düzeltin; Allah'tan sakının, umulur ki merhamet olunursunuz.”

Sevgili Peygamberimiz Müslümanlar arasında bulunması gereken kardeşliği bize şöyle bildirmektedir:“Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman’dan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.”

Suriye'de Esed, Rusya ve İran'ın Katliamları Devam Ediyor.

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etti. Rejim güçlerinin ateşkesi sık sık ihlal etmesi üzerine Türkiye ve Rusya, ek mutabakata vardı. Rejim, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018'de Soçi'de imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor.

Sivil Savunma kaynakları, 25 Nisan'dan bu yana düzenlenen saldırılarda en az 200 sivilin yaşamını yitirdiğini, 500'den fazla sivilin yaralandığını belirtiyor. Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018'den bu yana ateşkesi ihlal ederek düzenlediği saldırılarda 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi.

Son günlerde Suriye’nin İdlib ilinin güneyi ile Hama ilinin batı kırsallarındaki sivil yerleşim yerlerine Beşar Esed rejimi ve destekçileri tarafından düzenlenen saldırılardan kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelere gelen siviller, zeytinliklerin olduğu arazilere sığındı. Zeytinliklere sığınan sivillere İHH İnsani Yardım Vakfımız tarafından konserve, bisküvi, bebek maması, temiz içme suyu ve ekmeğin bulunduğu acil yardım paketleri dağıtıldı.

İdlib’te yeni bir insani kriz yaşanıyor. Tüm vicdan sahiplerini Suriyeli savaş mağduru ailelere destek vermeye davet ediyoruz. Son günlerde devam eden yoğun bombardımandan kaçarak Türkiye sınırındaki güvenli alanlara sığınan insan sayısı 200 bine ulaştı. Bu bölgelere gelen sivillere acil yardım paketi ulaştırdık. Birçok aile zeytinliklerin olduğu alanlara sığınıyor. Bu ailelerin en kısa sürede çadırlara yerleştirilmesi gerekiyor.

Şu Mübarek Ramazan ayında Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan bu zulme lakayt kalmak, duyarsızlaşmak, görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek; değil bir Müslümanın sıradan bir insanın bile yapabileceği bir davranış değildir. Peygamberimiz Müslümanların vasfını anlatırken şöyle buyuruyor: ‘’Müslüman Müslümanın kardeşidir, onu terk ve ihmal etmez.’’

Bizler de bu nebevi öğütten aldığımız sorumluluk bilinciyle 8 yıldır eylemlerimizle, yardımlarımızla mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonrada Suriyeli mazlum kardeşlerimizi gücümüz yettikçe desteklemeye devam edeceğiz.

Amasya İHH olarak Amasya Özgür-Der Temsilciliği ve hayırsever halkımızın katkılarıyla oluşturduğumuz;  1 tır insani yardım malzemesini, Allah’ın izniyle Suriyeli kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu tırları inşallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye’nin iç hattında bulunan ekmek fırınlarımıza ulaştıracağız. Göndereceğimiz bu unlarla, bir nebze olsun Suriyeli kardeşlerimizin temel ihtiyacı olan ekmek ihtiyaçları karşılanacak.

Bu yardımlara katkı sağlayan tüm hayırsever iş adamlarına ve halkımıza teşekkür ediyor, ecirlerinin rabbimiz tarafından kendilerine kat kat verilmesini diliyoruz.

Rabbimizden Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce feraha erişmesini, Suriye halkına yapılan yardımların amacına ulaşmasını, maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz

Serdal Benli

İHH Amasya Başkanı

HABERE YORUM KAT

4 Yorum