1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya İHH Yetim Kermesi Düzenledi
Amasya İHH Yetim Kermesi Düzenledi

Amasya İHH Yetim Kermesi Düzenledi

İHH Amasya Temsilciliği 6. yetim dayanışma günleri vesilesiyle yetimler kermesi düzenledi.

05 Nisan 2016 Salı 23:03A+A-

İHH – İnsani Yardım Vakfı Amasya Temsilcisi Serdal Benli, düzenledikleri Yetim Kermesi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye ve dünyada 45 ülkede yetimlerin Eğitim, sağlık, kültürel destek, sosyal yardım ve kalkınma projeleri ile 273’ü Türkiye’de olmak üzere toplamda 636 projenin icra edileceği Yetim Dayanışma Günleri’miz 1 martta başladı ve 31 mayıs tarihine kadar devam edecek.

Projeler çerçevesinde biri Türkiye’de Suriyeli yetim çocuklarımız için, 3 tanesi Bangladeş’te ve biri de Tayland/Patani’de olmak üzere toplamda 5 yeni yetimhanenin de açılışı gerçekleştirilecek.

Yetim Dayanışma Günleri Etkinlikleri Kapsamında, Kocacık Çarşısı Eski Özel İdare İşhanı Üzerindeki alanda 1 - 8 Nisan 2015 günleri arasında düzenlediğimiz Yetimler Kermesine maddi ve manevi katkı sağlayan tüm Amasyalılara teşekkür ediyoruz.

Kermesimizde İHH gönüllüsü hanımlarımızın hazırladığı yağlı, tatlı ve tuzlu yiyecekler ile el işlerinin satışı yanında, kermesimizi ziyaret edenlere yetimler ve İHH’nın Yetim Faaliyetleri ile ilgili bilgiler verilmekte ve konu ile ilgili çeşitli broşürleri hediye edilmektedir.

Kermesten elde edilen gelirler başta Suriyeli olmak üzere Türkiye ve Dünyadaki yetimlerin ihtiyaçları için kullanılacaktır.

YETİM DAYANIŞMA GÜNLERİ NEDİR?

İlk olarak 2011 yılında düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri her yıl Mart - Mayıs aylarında İHH’nın yetim çalışması yaptığı ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi ve oralarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesiyle icra edilmektedir.

YETİM DAYANIŞMA GÜNLERİ KAMPANYASININ HEDEFLERİ

• Yetim çalışması yürütülen ülke ve bölgeleri ziyaret etmek ve buralardaki koşulları yerinde incelemek.

• Yetimlerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak projeler hayata geçirmek.

• Yetimlere yönelik eğitim, sağlık, sosyal yardım ve kültürel etkinlik projeleriyle gezi/eğlence programları gerçekleştirmek.

• Kalkındırma projeleri ile yetim ailelerinin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak.

• Partner kurumlar aracılığıyla yürütülen yetim çalışmalarını yakından denetlemek ve raporlamak.

• Ülke ve bölgelerde yetim çalışmalarının birlikte yürütüldüğü partner kurumların gelişimine katkı sağlamak.

• Ülke ve bölgelere ziyaretler gerçekleştiren ekipler arasında yer alan bağışçılarımız aracılığıyla sponsor-yetim ilişkisini güçlendirmek.

• Yetim çocuklarımızı ve ailelerini yakından tanıyabilmek, onlarla kucaklaşmak ve aramızda bir ünsiyet geliştirmek.

• İnşası tamamlanan yeni yetimhaneleri hizmete açmak

• Yetimhanelerin bulunduğu bölgelere giden ekiplere dâhil edilen psikolog ve pedagoglar denetiminde çocukların psikolojik durumlarını yerinde gözlemlemek, varsa engelli çocukları tespit ederek bu çocuklara yönelik çalışmalar yapmak.

İHH OLARAK 6. YETİM DAYANIŞMA GÜNLERİ’NDE DÜNYA ÇAPINDA 180 BİNİ AŞKIN YETİME ULAŞIYORUZ

İHH İnsani Yardım Vakfı, “Yetim Dayanışma Günleri’nin” bu yıl 6. düzenleyecek. Türkiye dahil 45 ülkede hayata geçirilecek 636 projeden yurt dışında 204 bin yetim yararlanacak.

Hali hazırda 12 bini Türkiye’de olmak üzere dünyada yaklaşık 72 bin yetimi sürekli olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından beri “Yetim Dayanışma Günleri” başlığı ile büyük bir yardım organizasyonu düzenliyor.

Organizasyon kapsamında uygulanacak projeler arasında ev tamir ve inşası, seracılık, sağmal hayvan dağıtımları gibi sosyal yardım projeleri, sünnet organizasyonu, hijyen tiki dağıtımları, sağlık taraması gibi sağlık yardımı projeleri, okul inşası, kırtasiye dağıtımı gibi eğitim yardımı projeleri, şiir, kompozisyon, resim ve bilgi yarışmaları gibi kültürel yardım projeleri öne çıkıyor.

YETİM DAYANIŞMA GÜNLERİ PROGRAMININ UYGULANACAĞI ÜLKELER:

Ortadoğu: Filistin, Suriye, Yemen, Irak, Lübnan, Türkiye

Afrika: Burkina Faso, Etiyopya, Eritre, Kenya, Moritanya, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Çad, Gana, Mısır, Ruanda, Nijer, Sierra Leone, Zimbabve

Asya: Afganistan, Myanmar/Arakan, Bangladeş, Hindistan, Endonezya/Açe, Filipinler/Moro, Pakistan, Keşmir, İran, Tayland/Patani, Sri Lanka, Nepal, Kazakistan, Kırgızistan

Balkanlar: Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ, Sancak

Kafkasya: Azerbaycan, Çeçenistan, Gürcistan

YETİM DAYANIŞMA GÜNLERİ PROJELERİNE VE YETİMLERE YARDIM FAALİYETLERİNE NASIL KATKI SAĞLAYABİLİRSİNİZ?

Bireysel, kurumsal ya da gönüllü grubu olarak Yetim Dayanışma Günleri projelerinden birine veya birkaçına destek verebilirsiniz. Yetim Dayanışma Günleri ve projeler hakkında bilgi almak için  0212 631 21 21 /dâhili: 236 numaralı telefonu yada İHH Amasya Temsilcisi Serdal BENLİ’NİN 533 7257174 nolu telefonunu arayarak destek vermek istediğiniz proje ile ilgili yada yetimlerle ilgili her türlü yardım faaliyeti ile ilgili olarak görüşebilirsiniz.

image-(1).jpg

img_0874.jpg

img_0879.jpg

img_0947.jpg

img_0948.jpg

HABERE YORUM KAT