1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya İHH Suriye’ye 13 tır yardım gönderdi
Amasya İHH Suriye’ye 13 tır yardım gönderdi

Amasya İHH Suriye’ye 13 tır yardım gönderdi

​​​​​​​Amasya İHH tarafından Merzifon İHH, Taşova İHH, Amasya Özgürder Temsilcilikleri ve birçok bağışçının desteğiyle oluşturulan 1 Tır Su ve 12 Tır (312 ton) kömürden oluşan yardımların dağıtımı geçen hafta Suriye’de yapıldı.

09 Şubat 2021 Salı 20:23A+A-

1 Tır su ve 7 Tır kömür İdlib kırsalında dağıtılırken 5 Tır kömürün dağıtımı da El-Bab bölgesinde gerçekleşti. İdlib kırsalında dağıtımların bir kısmına Amasya İHH Başkanı Serdal Benli, Hanım Kolları Sorumlusu Mehtap Benli ve Hüseyin Benli nezaret ettiler.

İHH Amasya Temsilciliği nezaretinde İdlib kırsalı Kille bölgesinde bulunan Zehra çadır kentte 50 aileye kömür ve su yardımı yapıldı. Aynı zamanda İHH Amasya hanım kollarının hazırlamış oldukları kazak, atkı, bere, çorap ve yeleklerin çocuklara dağıtımı yapılırken   çikolata ve şekerde takdim edildi.

Mazlumların Yanında Olmak Kardeşlik Görevimizdir

Amasya İHH Başkanı Serdal Benli yapılan yardım çalışmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Uzun yıllardır savaş nedeniyle İdlib'deki kamplarda yaşamak zorunda kalan kardeşlerimiz olumsuz hava koşulları nedeniyle zor günler geçiriyorlar. Son günlerde yaşanan sel nedeniyle çadırlar hep su altında kaldı. Bizler de Amasya İHH olarak kardeşlerimizin bu yaşadığı sıkıntılara duyarsız kalamazdık. İdlib ve kırsalına göç ederek kamplarda kışın şu soğuk günlerinde yaşam mücadelesi veren savaş mağduru mazlumlara bir nebze olsun fayda sağlamak için kömür yardımı kampanyası başlattık. Mazlumlara yardım etmek bizim kardeşlik görevimizdir.

Gördüğümüz Manzara Sorumluluğumuzu Daha da Artırıyor

Yardım dağıtımı esnasında gördüklerimiz bizleri derinden etkiledi. Çamur ve nemli toprağın bulunduğu bir zeminde kurulan küçücük çadırlarda insanlar aileleriyle sadece bir halının üzerinde yaşam mücadelesi veriyor. Çadırlarda sırtlarını dayayabilecekleri bir şey olmadığı gibi temizlik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir mekana da sahip değiller. Gerçekten kadın ve çocuklar çok zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. Oysa bizler geniş ve rahat evlerimizde her türlü ihtiyaçlarımızı karşılama imkanına sahibiz. Bu gördüğümüz manzara bizleri kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır.

Amasya İHH olarak bu yardım tırlarının oluşmasında katkı sağlayan Merzifon İHH, Taşova İHH temsilciliklerimize, Özgür-Der Amasya Temsilciliği üye ve gönüllülerine, il dışından ve Amasya merkezden zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Suriye’li kardeşlerimiz için yapılan tüm bağışlar için teşekkür ederiz. Rabbimiz tüm bağışçılarımızın hayırlarını kabul etsin ve mazlumların da en yakın zamanda rahata kavuşmalarını nasip eylesin.

amasya-20210209-1.jpg

amasya-20210209-2.jpg

amasya-20210209-3.jpg

amasya-20210209-4.jpg

amasya-20210209-5.jpg

amasya-20210209-6.jpg

amasya-20210209-7.jpg

amasya-20210209-8.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum