1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Amasya İdlib’e 5 tır kış desteği gönderdi
Amasya İdlib’e 5 tır kış desteği gönderdi

Amasya İdlib’e 5 tır kış desteği gönderdi

Amasya İHH Temsilciliğinin organizasyonu, Özgür-Der Amasya Temsilciliği, Havza İnsani Yardım Derneği, Merzifon ve Suluova İHH temsilciliğinin desteğiyle 5 tır insani yardım malzemesi Suriye'ye gönderilmek üzere Amasya'dan yola çıktı.

21 Ocak 2024 Pazar 13:45A+A-

Yardım tırları  İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezi aracılığıyla Suriye içerisinde bulunan ekmek fırınlarına ulaştırılacak. Yardım tırlarında 132 ton un, 1413 parça kıyafet, 140 adet ayakkabı ve 300 kg. çekirdek bulunuyor.

Kıyafet ve ayakkabılar Amasya, Merzifon ve Suluova’dan temsilci ve gönüllerin katılımıyla İHH İnsani Yardım Vakfının Azez bölgesinde bulunan kız ve erkek yetimhanelerindeki  140 yetim çocuğa giydirilecek. 4 tır un İdlib bölgesinde bulunan fırınlara, 300 kg. çekirdek İdlib’deki yetim ailelerine, 1 tır un da Azez bölgesinde bulunan fırınlara dağıtılacak.

Hayırsever Amasya halkının yardımlarının Suriye’de çadır kentlerde yaşayan mazlumlara ulaştırılmasına ilişkin Amasya İHH Başkanı Serdal Benli şunları söyledi: Birleşmiş Milletlerin İdlib bölgesine  gönderdiği yardımları BM’de Rusya’nın veto etmesi ve Türkiye’den İdlib’e giden yardımların da durma noktasına gelmesinden dolayı Vakfımızın Reyhanlı Lojistik  merkezinde 11 yıldır hiç kesintiye uğramadan çalışan ve günde 100.000 ekmek üreten fırınımız kapandı. 

Kış şartlarının ağırlaşması birlikte mazlum kardeşlerimizin de gıda ihtiyacı olduğu için yardım kampanyasını başlattık. Yapılan kampanya kapsamında Merzifon İHH 2 tır, Havza İnsani Yardım Derneği 1 tır, Suluova İHH 1 tır, Amasya İHH 1 tır olmak üzere 5 tır insani yardım malzemesini İdlib halkına  ulaştıracağız.

Ayrıca çadır kentlerde yaşayan 140 yetim yavrumuz için 1413 parçadan oluşan kıyafet ve 140 adet ayakkabıdan oluşan yardımları da Amasya İHH ilçe temsilcisi ve gönüllerimizle birlikte dağıtacağız.

Irkçılığın panzehri ümmete sahip çıkmaktır

Rabbimizin bizleri kimlik olarak  “Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan ve “Ben müslümanlardanım” diyenden daha güzel sözlü kim vardır?” (Fussilet/33) emri gereği müminler kardeştir ve birbirlerine sahip çıkma sorumluluğu vardır. Gazze’deki kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalıştığımız gibi diğer coğrafyalardaki mazlum kardeşlerimize de el uzatmaya çalışıyoruz. Dünyada ve ülkemizde Irkçılığın köpürtüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Şeytanın bu tuzağından kurtulmanın yolu ise  ümmette sahip çıkmaktır.

Bizler gücümüz yettiğince hem ülkemizdeki hem de mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize el uzatmaya devam edeceğiz.

Bu zor zamanlarda mazlum Suriye halkına desteğini esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Rabbim yardımlarını kabul eylesin. Ecirlerini kat kat versin.”

a-013.jpgb-014.jpgc-011.jpgd-011.jpg

f-007.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum