1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Altındağ tahrikçisi bu kez İzmir'de işbaşında
Altındağ tahrikçisi bu kez İzmir'de işbaşında

Altındağ tahrikçisi bu kez İzmir'de işbaşında

İzmir’in Torbalı ilçesinde içkili 3 kişinin Suriyeli M.A’nın yolunu keserek kavga etmesi sonucu bir kişi bıçak darbesi alarak hayatını kaybetti. Bunu fırsat bilen ırkçı-provokatör Ümit Özdağ’ın holiganları Torbalı'da Suriyeli avına çıktı.

30 Eylül 2021 Perşembe 23:40A+A-

İzmir’in Torbalı ilçesinde 30 Eylül Perşembe gecesi saat 01:00 sularında evine gitmekte olan Suriye uyruklu M.A.'nın yolunu kesen içkili oldukları belirlenen 3 kişi tarafından kavga çıktı. 3 kişinin saldırısı sonucu sol kolundan bıçakla yaralanan M.A. kendini savunduğu esnada Batuhan Barlak isimli şahıs bıçak darbesi alarak hayatını kaybetti.

Irkçı ve provokatör Ümit Özdağ ise her zaman olduğu gibi bu fırsatı kaçırmadı. Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir Torbalı’da 17 yaşındaki Batuhan Parlak Türkiye’de kendisini ve ailesini koruduğumuz, beslediğimiz, 20 yaşındaki Suriyeli tarafından öldürüldü.” Twetini paylamış sonra gerekli etkiyi görmeyince “Suriyeli katil tarafından katledilen Batuhan Parlak’ın kardeşi Baran, cinayete tepki göstermesi üzerine bekçiler tarafından kolları ters çevirilerek yere yatırılmış, joplanmış, biber gazı sıkılmış. Kardeşini yitirdikten sonra Türk bekçisinden dayak yemek. Kardeş yitirmek kadar acı” ifadelerini kullandı.

Bu tahriklerin sonucunda İzmir’in Torbalı ilçesinde Suriyelilerinde yaşadığı bir siteye yaklaşık 150 kişi gelerek bir evi yaktı ve bazı evlere taşla saldırdı. Suriyelilerin genellikle hurda toplamak için kullandıkları araçları yaktı.

Irkçı ve provokatör Ümit Özdağ ve holiganlarının oluşturduğu kaos ortamında birçok kişi Suriyeli mültecilere saldırılar düzenliyor veya sokaktan geçen Suriyelilere sataşıyor. Bu tahriklerin bazısı da karşıdakine saldırı durumuna dönüşüyor. Bu defa içkili 3 kişi Suriyeli bir mülteciye saldırmış bunun sonucunda Suriyeli mülteci yaralanırken saldırganlardan biri de hayatını kaybetti. Bu ortamı hazırlayan Ümit Özdağ gibi provokatörlerden hesap sormak bir yana, onlara verilmiş cesaret ile kendi ürünleri olan bu olay üzerinden bile bir türlü doyamadıkları fitneye devam ediyorlar.

İzmir Valiliği yaptığı iki açıklamada, Ümit Özdağ’ı yalanlamasına rağmen Özdağ tahriklerine devam ediyor.

İzmir Valiliği'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Torbalı ilçesinde ikamet eden Suriye uyruklu M.A. ikametine gittiği esnada, yolu üstünde alkol alan 3 şahıs ile yaşadığı tartışma sonrası çıkan kavgada, B.K. göğüs bölgesinden bıçakla yaralanmış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, olayda sol kolundan bıçakla yaralanan olayın şüphelisi M.A. ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir." denildi.

Ayrıca aşağıdaki açıklama yapıldı.

izmr1.jpg

Yargı bu tahrikçi ve provokatörlere gerekli hesabı sormadığı müddetçe kan ve kaostan beslenen bu ırkçılar uygun ortamları oluşturup can almaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum