1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Alparslan Kuytul’un Ailesiyle Yaptığı Telefon Görüşmelerine Süresiz Kısıtlama
Alparslan Kuytul’un Ailesiyle Yaptığı Telefon Görüşmelerine Süresiz Kısıtlama

Alparslan Kuytul’un Ailesiyle Yaptığı Telefon Görüşmelerine Süresiz Kısıtlama

Alparslan Kuytul’un her hafta Bolu cezaevinden ailesi ile yapmış olduğu telefon görüşmesine süresiz kısıtlama kararı getirildi.

29 Haziran 2019 Cumartesi 13:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bolu Cezaevinde yaklaşık beş yüz gündür tutuklu bulunan Alpaslan Kuytul hakkında hukuk sınırlarını zorlayan bir karara daha imza atıldı. Alparslan Kuytul’un her hafta Bolu cezaevinden ailesi ile yapmış olduğu telefon görüşmesine süresiz kısıtlama kararı getirildi.

Görüşmelerini Cuma günleri gerçekleştirdikleri için eşinden telefon bekleyen Semra Kuytul, telefon gelmemesi üzerine avukat aracılığıyla bunun sebebini öğrenmeye çalıştı. Ardından buna sebep olan hukuksuzluğu sosyal medya hesabından paylaştı.

Hakkındaki ilk haksız karar değil

Daha önceleri de birçok hakkı kısıtlanan ve bazı hakları aylar sonra verilen A.Kuytul bu kez de telefon mesajları vasıtasıyla dışarıya talimat verdiği gerekçesiyle böyle bir kısıtlamaya maruz kaldı. Eşi Semra Kuytul’un Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda bu kısıtlamanın sebebi olarak gösterilen gerekçelere ilişkin iddialar da yer aldı.

Semra Kuytul'un konuyla ilgili açıklamaları:

4334-001.jpg

4335.jpg

4336.jpg

 “Kurban keseceğim” ifadesi kısıtlamaya sebep gösterildi

Süresiz kısıtlama kararına sebep gösterilen o ses kaydındaki ilgili ifade şöyle:

“…Mektuplardan birinde Adana’dan bir bayan talebimiz bana geçmişte verdiğim bir sözü hatırlatmış, “Arkadaşların ateşli bir davetçiye dönüştüğü gün kurban keseceğim” demişim herhalde. Evet, o sözümü tutacağım ancak şimdilik bu haberler kendilerinden geliyor, başkalarından gelmeye başladığı zaman o sözümü yerine getireceğim. Arkadaşların ateş parçasına dönüştüklerini şimdi kendilerinden duyuyorum. Yoğun bir şekilde başkalarından duyduğum gün kurban keseceğim.”

HABERE YORUM KAT

8 Yorum