1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Almanya’daki “Türkiyeli sığınmacılar”ın düşündürdükleri
Almanya’daki “Türkiyeli sığınmacılar”ın düşündürdükleri

Almanya’daki “Türkiyeli sığınmacılar”ın düşündürdükleri

​​​​​​​Almanya'ya giden Türkiyeli sığınmacıların sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 51 artışla 152 bine yükseldi.

24 Mayıs 2024 Cuma 19:24A+A-

Yahya Fırat - HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki ırkçı siyasetçilerin başını çektiği çevreler, medya ve sosyal medya mecraları üzerinden sığınmacılar aleyhinde sürekli karalama kampanyaları yürütüyor.

Vatanın kutsal, sınırların namus olduğu mottosuyla savaş, çatışma ve zulüm ortamından kaçarak Türkiye’ye gelen mazlumları tehlikeli insanlar olarak tanımlayarak kriminalize ediyorlar.

Her ne olursa olsun vatanın terk edilmemesi ve devlete baş kaldırılmaması gerektiğini vurgulayan ırkçı çevreler, özellikle ekonomik nedenlerden dolayı ülkeyi terk eden Türkiye vatandaşlarına yönelik aynı tutumu sergilemiyorlar.

Baskı ve zulümden kaçan kadın, çocuk ve mazlumların ülkeye sığınmasını onursuz bir eylem olarak gören ırkçılar, Türkiye’den Batı ülkelerine sığınanları ise ülkedeki darboğazlığa, baskıya isyan eden sorgulayıcı ve bilinçli vatanseverler olarak görebiliyorlar.

Yakın zamanda yayımlanan verilere göre, Almanya'ya giden Türkiyeli sığınmacıların sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 51 artışla 152 bine yükseldi. Son zamanlarda gidenler arasındaki 449 Türkiye vatandaşı ise Almanya’dan sınır dışı edildi.

Özellikle Suriyelilere “Savaş bitti, haydi ülkenize” diye ahkam kesen ülkenin ırkçılarının, fırsat buldukça koşa koşa Batı ülkelerine gideceklerine şüphe yok.

Elbette Türkiye’de bir savaş yok ancak, daha iyi bir yaşam umuduyla ülkeden kaçmak isteyenlerin sayısı azımsanmayacak durumda.

Bu güruh arasında sığınmacıları istemeyen ve onları kapı dışarı etmek isteyenlerin olduğunu söylemek abartı olmaz.

Geçen günlerde Meksika sınırından kartellere para vererek ABD’ye giriş yapan bir Türkiye vatandaşının sıcağı sıcağına Fox News’e verdiği röportaj ibret verici. Söz konusu kişi, "Amerikalılar tamamen haklı. Bu ülkeye kimler geliyor bilmiyorlar. Tamam, ben iyi biriyim ama onlar değillerse? Katillerse, psikopatlarsa? Sınırda güvenlik yok." açıklamasını yaptı.

Amerika’ya kaçak yollarla giren kişinin diğer göçmenleri anında kriminalize edip onları ülkeye alınmaması gereken suçlular ilan etmesi münferit bir vakıa olarak değerlendirilebilir ancak, bu tutum şüphesiz insanoğlunun bencil doğasına işaret ediyor.

Türkiye sınırlarından içeri giren bir sığınmacı için bile ortalığı ayağa kaldıranlar, ülkeden çıkmak için can atan Türkiye vatandaşları aynı tepkiyi göstermiyorlar.

Irkçı-faşistlerin Almanya’daki Türkiyeli sığınmacılar için aynı şeyleri düşünmediği bir gerçek. Gidenlere “Almanya haklı”, “Türkiye’de savaş yok, nereye?”, “Vatan haini” gibi ifadelerle itiraz edilmiyor. Edilmemesi de gerekir tabii ki. Ancak, kendi sığınmacısına kör olanların başkalarını taşlaması vicdansızlığı, tutarsızlığı ziyadesiyle gösteriyor. Zira ırkçılık tutarsızlık değil miydi?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum