1. HABERLER

  2. HABER

  3. Almanya'da Suriye'den Dönen Bir Kişiye 11 Yıl Hapis
Almanya'da Suriye'den Dönen Bir Kişiye 11 Yıl Hapis

Almanya'da Suriye'den Dönen Bir Kişiye 11 Yıl Hapis

Suriye'de savaşa katılarak Almanya'ya dönen Harun P. isimli bir kişi, Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde cinayet suçundan yargılanarak 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

17 Temmuz 2015 Cuma 02:19A+A-

Mücahid Yıldız’ın haberi:

Almanya'nın Münih şehrinde yaşayan Harun P. isimli Müslüman genç, Suriye'ye giderek terör kampında eğitim gördüğü ve cinayete teşebbüs ettiği gerekçesiyle Eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından 11 yıl hapse mahkum edildi. Ayrıca yüzlerce öldürme olayına ortaklık etmek ve terör örgütüne üye olmak suçları da hapis cezasına neden olan eylemler arasında yeraldı.

Böylece Alman mahkemesinde ilk defa bir kişiye Suriye'de işlediği cinayet gerekçe gösterilerek hapis cezası verildi. Mahkeme kararının bildiriminde yargıç Manfred Dauster, 27 yaşındaki Harun P.'nin hayatının bu dönemini sona erdirmesini taleb ederek, Suriye'ye gitme nedeninin 'radikalleşmiş bir macera' olduğunu söyledi. Harun P.'nin bu hareketini de hayatının en 'büyük eşekliği' olarak niteledi.

Harun P., Suriye'de bir kampta eğitim aldığını ve Halep'te bir hapishaneye yapılan operasyon sırasında havan topu ateşlediğini itiraf etti. Hapishaneye yapılan kurtarma operasyonu sırasında 4 mahkum ve 2 gardiyan öldürülmüştü. Harun'un Suriye'deki diğer faaliyetleri de cinayetlere yardım etmek suçu olarak değerlendirildi.

Afgan bir babanın oğlu olan Harun P., Suriye'de yaptıklarını geniş bir ifade ile anlatmış, Suriye'den dönen, Berlin ve Düsseldorf'ta yargılanan diğer bazı kişiler hakkında da ayrıntılı bilgi vermiş. Yargıç Dauster, Harun P.'nin ağır şartlar altında, birçok konunun aydınlanması için şimdiye kadar görülmemiş derecede yardımcı olduğunu, bu yüzden kendisine müebbet hapis cezası verilmediğini söyledi.

Harun P.'nin itirafları ve diğerlerinin faaliyetleri hakkında verdiği bilgiler karşılığında mahkeme heyeti kendisine 10 ile 14 yıl arasında bir hapis cezası verileceğini vaat etti. Başsavcılık Harun için 13,5 yıl hapis cezası taleb etmişti. Harun P.'nin avukatı ise on yıl hapis cezasının yeterli olduğunu belirtti.

(DÜNYA BÜLTENİ)

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum