1. HABERLER

  2. HABER

  3. Almanya Nazi Dönemine Dönüyor
Almanya Nazi Dönemine Dönüyor

Almanya Nazi Dönemine Dönüyor

Almanya’da terör saldırısı yapılacağı iddialarına karşı neler yapılması konusunda devam eden tartışmalar, Nazi dönemini aratmaz oldu.

22 Kasım 2010 Pazartesi 00:53A+A-

CDU'lu Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Uwe Schünemann (CDU), "Şüpheli Müslümanların" bilgisayar ve cep telefonu kullanımının yasaklanması, yazışmalarının kısıtlanması gerektiğini ileri sürdü. Daha da ileri giden Schünemann şüphelilerin, ayaklarına bağlanacak elektronik bileklikle takip edilebileceğini söyledi.

Almanya'da, "El Kaide ile Şii Seyf örgütü ittifak yaptı, Almanya'yı vuracak" iddiaları üzerine adeta Müslüman avı başlatıldı. Geçtiğimiz hafta Amerikan istihbarat örgütü FBI'dan alınan ve "bir itirafçıya" dayandırılan iddia üzerine Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, "Bu ayın sonuna kadar terör saldırısı olacak" diyerek Almanya'yı ayağa kaldırdı. Ardından Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting de Almanları, "Arapça veya başka bir yabancı dil konuşan garip insanlar gördüklerinde" polise başvurmalarını önerdi. Körtig'in açıklamasının hemen ardından Berlin'deki Türklere ait Şehitlik Camii kundaklandı.

ALMANYA NAZİ DÖNEMİNE DOĞRU

Çıkan yangında cami duvarının bir bölümü zarar görürken, saldırganların caminin arkasına da tüp ve içinde patlayıcı madde bulunan bir şişe koyduğu fark edildi. Cami görevlisinin durumu erken fark etmesi sayesinde büyük bir faciadan dönüldü. Bu yıl içinde 4. defa saldırıya uğrayan cami ile ilgili incelemelerde bulunan Alman polisi, faillerle ilgili bir bulguya ulaşamadı. Öte yandan ülkede terör saldırılarına karşı neler yapılması konusunda devam eden tartışmalar, Nazi dönemini hatırlatır oldu. Bazı siyasiler Müslümanların yoğun yaşadığı yerlerde özel tedbirlerin artırılması gerektiğini savunurken, Müslümanlarla ilgili özel hukuki düzenlemelerin yapılması gerektiği de ileri sürüldü.

"MÜSLÜMANLARI ELEKTRONİK PRANGA İLE İZLEYELİM"

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Uwe Schünemann (CDU), "Şüpheli Müslümanların" bilgisayar ve cep telefonu kullanımının yasaklanması, yazışmalarının kısıtlanması gerektiğini ileri sürdü. Daha da ileri giden Schünemann, şüphelilerin, ayaklarına bağlanacak elektronik bileklikle takip edilebileceğini söyledi. Schünemann'ın önerdiği elektronik ayak bilekliği uygulaması Almanya'da şartlı tahliye edilen suçlulara uygulanıyor. Schünemann bunun için yasal düzenleme yapılmasını öneriyor.

HÜSEYİN YAZICI / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT