1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Almanya İHH'nın Faaliyetleri Yasaklandı
Almanya İHHnın Faaliyetleri Yasaklandı

Almanya İHH'nın Faaliyetleri Yasaklandı

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Hamas adına bağış topladığı gerekçesiyle, merkezi Frankfurt kentinde bulunan "Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı"nın (İHH) faaliyetlerini yasakladı.

12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:49A+A-

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yaptığı yazılı açıklamada, Hamas'a yardımcı olduğu için Almanya İHH'nın özellikle Hamburg, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerindeki faaliyetlerinin bu sabahtan itibaren yasaklandığını bildirdi.

İsrail'i Sevmeyene Almanya'da Yaşama Hakkı Yok!

Maiziere, "İsrail devletinin varlık nedenini sorgulayan kuruluş ve gruplara Almanya'da dernekleşme hakkı tanımayacağız." dedi. Almanya İçişleri Bakanı, kuruluşun şimdiye kadar Hamas'a milyonlarca euroluk yardım topladığını tespit ettiklerini söyledi.

İHH'nın uzun zamandan beri Gazze Şeridi'nde Hamas adına faaliyet gösteren sosyal yardım derneklerini maddi açıdan geniş çaplı desteklediğini kaydeden Maiziere, İHH'nın sağladığı maddi destekle Hamas'ın eylemlerini finanse ettiğini savundu. Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatının bir süre önce yayımladığı raporda ilk kez İHH'den söz edilmiş ve derneğin özellikle Filistinliler ve Gazze için düzenlediği yardım kampanyalarına işaret edilmişti.

Türkiye İHH'dan farklı bir kurum olan Almanya'daki İHH, uzun yıllardır yardım çalışmalarını sürdürüyordu.

Almanya yaptığı yardımların Hamas'a gittiği gerekçesiyle 2004 yılında da el-Aksa e.V.'yi kapatmıştı. İşgal altında insani dram yaşayan Filistin halkına yönelik yardım çalışması içinde olan kuruluşlara Almanya'nın baskıcı ve yasaklayıcı tutumunun şiddetle sürdüğünü gösteren bu olaya Müslümanların tepki vermesi bekleniyor.

TÜRKİYE'DEKİ İHH'DAN AÇIKLAMA

Almanya'nın faaliyetlerini yasakladığı dernekle, İstanbul'da bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) arasında bir ilişki yok. İHH basın sorumlusu Salih Bilici, İHH isminde Avrupa'da yardım toplayan 8 kuruluş olduğunu söyledi. Bilici, "Bunların hiçbirinin bizimle doğrudan veya dolaylı olarak ilgisi yok. Bu dernekler hakkında daha önce de benzeri durumlar yaşandı. Biz de dava açtık ve bu derneklerle hiçbir şekilde ilgimiz olmadığını gazetelere verdiğimiz ilanlarla duyurduk." diye konuştu.

HAKSÖZ-HABER

Türkiye'deki İHH'nın gazetelere verdiği duyuru:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum