1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Almanya Adil Öksüz Hakkında Yakalama Kararı Çıkarttı
Almanya Adil Öksüz Hakkında Yakalama Kararı Çıkarttı

Almanya Adil Öksüz Hakkında Yakalama Kararı Çıkarttı

Almanya, FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz için yakalama kararı çıkarttı. Türkiye Öksüz için Almanya'ya 18 sayfalık iade talepnamesi hazırlamıştı.

01 Aralık 2017 Cuma 13:28A+A-

Almanya, firari Adil Öksüz için arama kararı çıkardı. Merkel, kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefon görüşmesinde söyledi.

TÜRKİYE İADE TALEPNAMESİ HAZIRLADI

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, örgütün firari imamı Adil Öksüz'ün, Almanya'da olduğu iddiaları üzerine, hazırladığı 18 sayfalı talepnameyi, 6 Kasım'da Adalet Bakanlığı'na göndermişti.

Talepnamede, Öksüz'e Akıncı Üssü davasında istinat edilen, 'Anayasayı ihlal, 'Cumhurbaşkanına suikast', 'Yasama organını ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütü yönetmek', 'askeri komutanlıkların gaspı, 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs etme', 'mala zarar verme', 'kamu malına zarar verme', 'ibadethanelere zarar verme', 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarına yer verildi. Öksüz ile alakalı delillere de talepnamede yer veren mahkeme, Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Devleti arasındaki, 'Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi' hükümlerine dayanarak iade istedi.

Mahkemenin hazırladığı talepname ilk olarak Adalet Bakanlığı'na gönderilecek, ardından Dışişleri Bakanlığı'na gidecek. Dışişleri Bakanklığı tarafından Öksüz'ün Almanya'dan iadesi istenecek.

"FETÖ'NÜN SIR KUTUSU" ÖKSÜZ

15 Temmuz darbe girişiminde kritik rol alan Öksüz, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve bazı kuvvet komutanlarının darbeciler tarafından rehin tutulduğu Akıncılar 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 16 Temmuz sabahı yakalandı ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden skandal bir kararla adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Serbest bırakılmasının ardından firar eden ve "FETÖ'nün sır kutusu" olarak nitelendirilen Adil Öksüz, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde yer aldığı ve ihbar edene 4 milyon TL ödül verileceği açıklanmıştı.

TEMMUZ AYINDA ALMANYA'DA GÖRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Almanya'da yaşayan Türkler, 17-18 Temmuz'da FETÖ'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün Almanya Hannover Steintor merkezindeki Karadeniz Lokantası'nda yemek yerken görüldüğünü iddia etmişlerdi.

Kaynak: Yeni Şafak, Karar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum