1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alman Medyası Dilini Yuttu
Alman Medyası Dilini Yuttu

Alman Medyası Dilini Yuttu

Gezi olaylarında "Diren Gezi" şeklinde başlıklar atan Alman medyası, çığ gibi büyüyen protesto gösterilerini görmezden geliyor.

19 Mart 2015 Perşembe 05:09A+A-

Gezi olaylarında "Diren Gezi" şeklinde başlıklar atan Alman medyası, çığ gibi büyüyen protesto gösterilerini görmezden geliyor. Gezi'nin sözcülüğüne soyunan Der Spiegel ve Bild, Frankurt'ta gerçekleştirilen dev protestoyu görmezden gelerek ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koydu.

2013 yılında Türkiye'de yaşanan Gezi olayları sürecinde, Alman medyası başta olmak üzere Türkiye'ye savaş açan Batı medyası, bugün Frankurt'ta yaşananlara sessiz kalarak iki yüzlülüklerini bir kez daha ortaya koydu. BBC ve CNN gibi uluslararası ajanslar da, Gezi'de gösterdikleri hassasiyeti göstermeyerek yanıltmadı.

190320150230279236815_3.jpg

Alman bakandan sert açıklama

Adalet Bakanı Heiko Maas, Twitter’den yaptığı açıklamada, polise karşı şiddetin hiçbir şekilde haklı çıkarılmayacağını söyledi. Olay çıkaranların bunun sonuçlarına katlanmaları gerektiğini belirten Maas, “Gösteri yapma hakkını istismar edenler, yasaların sertliğini hisseder” ifadesini kullandı.

Der Spiegel, Gezi olayları döneminde ilk defa Türkçe kapak yapmıştı Frankurt'ta bu sabah başlayan eylemler bir anda büyüyünce, Alman polisi sert bir şekilde müdahalede bulundu.

802eder.jpg

Der Spiegel, Gezi olayları döneminde ilk defa Türkçe kapak yapmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT