1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alman İstihbaratı: Belgeleri Yok Ettik
Alman İstihbaratı: Belgeleri Yok Ettik

Alman İstihbaratı: Belgeleri Yok Ettik

Alman İçişleri Bakanlığı, ülkenin iç istihbarat birimi imha edilen belgelerin, 2000-2006 yılları arasında 8 Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı NSU adlı terör hücresiyle ilgili olduğunu kabul etti.

21 Temmuz 2012 Cumartesi 00:16A+A-

Alman İçişleri Bakanlığı, ülkenin iç istihbarat birimi olan Anayasayı Koruma Dairesi'nde (BfV) imha edilen belgelerin, 2000-2006 yılları arasında 8 Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" (NSU) adlı terör hücresiyle ilgili olduğunu kabul etti.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Jens Teschke dün Berlin'de yaptığı açıklamada, 5 Aralık 2011 tarihinde imha edilen dosyaların dinleme raporları ve NSU katilleriyle bağlantılı olduğunu belirtti.

Teschke, ayrıntılar hakkında açıklama yapmadı. NSU terör hücresi, 4 Kasım 2011'de, yangın ihbarı ile gidilen bir evde bulunan 2 ceset ile ortaya çıkarılmıştı. Polis, cesetleri bulunan Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın intihar ettikten sonra evi ateşe verdiğini açıklamış, ayrıca bu iki kişinin 10 kişinin katili olduğunu bildirmişti.

Hücrenin üçüncü üyesi Beate Zschäpe ise 11 Kasım'da teslim olmuştu. Halen tutuklu bulunan Zschäpe sadece 'devlet tanığı' olarak ifade vereceğini belirtiyor. Olayın ardından 3 teröristin, istihbarat birimleri ile ilişkileri belgelenmiş, ardından istihbarat ve içişleri bakanlığında konu ile ilgili birçok belge, kimin verdiği belli olmayan emirlerle imha edilmişti. İki kurum da önce belgelerin yok edildiği iddialarını yalanlamıştı. Ancak elde edilen bulgular ve tanıkların ifadelerinin ardından, belge imha süreci kesinlik kazanmıştı. ZAMAN

 

HABERE YORUM KAT