1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Alman İslamcılar Suriye’de Kamp Oluşturuyor İddiası
Alman İslamcılar Suriye’de Kamp Oluşturuyor İddiası

Alman İslamcılar Suriye’de Kamp Oluşturuyor İddiası

Almanya'dan giden ya da yolda olan 200 kadar İslamcının Suriye'de 'Almanya Kampı' oluşturmak istedikleri öne sürüldü.

21 Ekim 2013 Pazartesi 12:45A+A-

Almanya'da yayınlanan haftalık dergi 'Spiegel'de, Federal Anayasayı Koruma İstihbarat Dairesine dayanarak verilen bir haberde, Alman İslamcıların Suriye'nin kuzeyinde toplanarak, 'German Camp' adı altında bir karargâh oluşturdukları ve burada Esad rejimine karşı çatışmaları planladıkları iddia edildi.

'Welt' gazetesinde yayınlanan bir başka haberde de Almanya'dan Suriye'ye giden İslamcıların sayısının giderek artmasının kaygıyla izlendiği belirtildi. Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, bir ay önce yaptığı açıklamada Almanya'dan giden genç Müslümanların Suriyeli muhaliflerin yanında Esad rejimine karşı savaştıklarını, sayılarının giderek artmasının endişe verici olduğunu söylemişti.

Maassen, Almanya'nın Sesi Radyosuna verdiği demeçte, yaklaşık 170 Alman İslamcının Suriye'de savaştığını ve bunların bir bölgede bir araya gelerek yakın münasebet içinde olduklarını tahmin ettiklerini bildirmişti.

Spiegel dergisinin haberinde sayılarının 200'ü bulduğu öne sürülen Alman İslamcıların, savaş tecrübesi kazandıktan sonra tekrar Almanya'ya dönmeleri, Alman istihbaratını endişelendiriyor. Maassen açıklamasında, bu kişilerin geriye döndüklerinde terör eylemi yapmak üzere emir almış olarak döneceklerini iddia etmişti.

(Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT