1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Allah’ın verdiği sudan bile ırkçılık üretmek!
Allah’ın verdiği sudan bile ırkçılık üretmek!

Allah’ın verdiği sudan bile ırkçılık üretmek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yazın su tüketiminin artışına dikkat çekmek isterken bile ırkçı saçmalıkları öne sürdü…

06 Eylül 2023 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktör Yardımcısı Samantha Burgess, haziran ve temmuzdaki küresel sıcaklık rekorlarını takiben gelecek birkaç ay karasal alanların ortalamadan sıcak olmasının beklendiğini belirterek, "Bu yaz çok yüksek ihtimalle gördüğümüz en sıcak yaz olacak." dedi.

"Haziran 2023, dünyada kayıtlardaki en sıcak haziran oldu. Temmuzun ilk günlerinde tüm zamanların en sıcak günlerini yaşadık ve Ağustos 2016'daki rekor sıcaklık değerleri aşıldı. Temmuzda en sıcak 3 haftalık dönemin ardından, Temmuz 2023 kayıtlardaki en sıcak ay oldu.”

Copernicus verilerine göre, 6 Temmuz 17,08 dereceyle dünyada kayıtlardaki en sıcak gün oldu.

Küresel ortalama sıcaklığın 16,95 dereceye ulaştığı 1-23 Temmuz günlerindeki sıcaklık değerlerine dayanarak, Temmuz 2023'ün kayıtlardaki en sıcak ay olacağı hesaplandı. Daha önceki en sıcak ay 16,63 dereceyle Temmuz 2019'da kaydedilmişti. Bu dönemde küresel deniz yüzeyi sıcaklığı da 20,9 dereceyle en yüksek seviyeyi gördü.

Küresel ortalama sıcaklığın 16,51 derece olduğu Haziran 2023, kayıtlardaki "en sıcak haziran" olmasının yanı sıra en sıcak 7'nci ay oldu.

AA’nın haberinden derleyerek verdiğimiz bu bilgiler bu sene oldukça fazla gündem olan “yaz sıcaklık rekorları” içerikli bir haberden alındı. Habere gerek yok aslında. Türkiye’de de yaz sıcaklıkları fazlasıyla gündem oldu. Özellikle büyükşehirlerde insan yoğunluğu ve araç kullanımına bağlı olarak bunaltıcı sıcaklıklar oldukça zorlayıcıydı.

Bu girizgahı niçin yaptığımızı ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İstanbul’da su tüketimi” başlıklı konuşmasını dinleyen herkes biliyor. Ekrem İmamoğlu konu hakkında şunları dile getirmiş:

“Bu yaz biz, İstanbul'da, normal zamanlardan neredeyse yüzde 20 daha fazla su tüketimine de hizmet sunuyoruz. Aslında İstanbul'da böyle bir nüfus artışı yok. Ama malum; kayıtlı, kayıtsız yoğun mülteci sayısı -ki artık ne yazık ki milyonlar diyoruz- ve diğer etkenlerle beraber bu denli yoğun su tüketiminin içindeyiz. Yani neredeyse her gün 3,5 milyon metreküpü aşan bir su veriyoruz İstanbul'a. Bu, geçen sene 2 milyon 800 – 3 milyon civarında bir tüketim sayısıyken, bugün bu rakamlarda. “

Kendi beceriksizliğini gizlemek için ırkçı popülizmi kullanmaya çalışan bir siyasetçinin hezeyanlarından ibaret olan bu sözlerin sahibi bilinmese de akla ilk gelen isim Ekrem İmamoğlu olurdu. Tam onun aymaz, uyanık ve ahlaksız siyaset yapma biçimine uygun sözler…

Şimdi tekrar haberin başında verilen detayları incelerseniz bu yaz su tüketimi konusunda kırılan rekorun sebebini de rahatlıkla anlarsınız. Zira 2023 yazında İstanbul'daki mülteci sayısının geçen seneye göre azaldığını da herkes biliyor. Çünkü devlet kim olduğuna bile bakmadan yabancı olan herkesi sınır dışı etme derdine düşmüş durumda...

 Bu detaylara tabi ki Ekrem İmamoğlu da hakim. İmamoğlu konuşmasında “ve diğer etkenlerle beraber” ifadesini kullanırken bu etkenin yaz aylarında daha önce görülmemiş rekor sıcaklıklar olduğunu biliyor. Ancak onun gibi insanlar için doğruları söylemektense mültecileri yalanlarla hedef gösterip Allah’ın verdiği sudan bile ırkçılık yapmak yakışır!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum