1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Allah Resulü’nü de Suriyeliler taşladı(!)
Allah Resulü’nü de Suriyeliler taşladı(!)

Allah Resulü’nü de Suriyeliler taşladı(!)

Suriyeli nefretini gösteren içerikleri kim yaparsa yapsın Haksöz Haber olarak ifşa etmeye devam edeceğiz.

02 Aralık 2020 Çarşamba 13:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Sağcı, solcu veyahut muhafazakar fark etmeksizin yükselen bir ırkçı nefret söz konusu. Sağ veya sol kesimden yapılan provokasyon ve yalanları bu sitede gücümüz yettiğince ortaya çıkartıyoruz. Zaman zaman muhafazakarların da oluşturulan bu algıya kapıldıklarına şahit olmak mümkün.

İnternette din kültürü dersinde öğrencilere yardımcı olmak amaçlı kurulan bir site (dindersioyun.com) alakasız bir konuyu Suriyelilere bağlayarak kendi çapında büyük bir başarıya imza attı. "Peygamberimiz’i kimler taşladı?" şeklinde oldukça kötü bir şekilde sorulan bir sorunun 4. sıradaki şıkkı ise  “Suriyeliler” ifadesinden oluşuyor.

İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor bazen. Soruda şaşırtmaca unsurundan faydalanmak adına ucuz mülteci düşmanlığı popülizminden faydalanmak için vicdan ve ahlak yoksunu olmak gerektir herhalde!

Siyer ilmini böyle iğrenç bir şeye alet ederek kimin ne amaçladığı da ortaya çıkartılmalıdır. O tarihlerde “Suriyeliler” diye ifade edilen bir halk bile yok! Ancak ırkçı propagandaya maruz kalan bir toplumda bir çocuğun alakasız bir olayda bile ilk görüşte aklına “Suriyelilerin” geleceğini düşünüp kendince şaşırtmacalı soru soran zihniyet için siyer ilminin falan bir kıymeti yok sanıyoruz ki.

Muhacir kardeşlerimizi hedef alan ahlaksız provokasyonlara karşı dikkatli olmalı ve elimizden geldiği kadar müfterilerin yalanlarını ortaya çıkartmak ve doğruları yüksek sesle ifade etmek zorundayız. Kendisi de muhacir olan bir peygamberin ümmeti olarak böyle bir sorumluluğumuz olduğunu hatırlatmak isteriz!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum