1. HABERLER

  2. HABER

  3. Aliyev Zorbalıktan Vazgeç!
Aliyev Zorbalıktan Vazgeç!

Aliyev Zorbalıktan Vazgeç!

Siyonist İsrail’le sürekli ilişiklerini geliştiren Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev Müslüman halkına adeta kan kusturmaya devam ediyor.

25 Aralık 2010 Cumartesi 03:08A+A-

Kızı Leyla'yı Yahudi Rus işadamı Emin Agalarov'la evlendiren ve 15 bin metrekarelik devlet arazisini Yahudi Okulu için bağışlayan Aliyev'in okullarda başörtüsünü yasaklaması ülke âlimlerinin büyük tepkisine neden oldu. Azerbaycan'da okullarda başörtüsünün yasaklanması karşısında ülkenin önde gelen âlimleri bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de toplanan ülkenin önde gelen alim ve düşünürleri toplantıdan sonra yayınladıkları ortak basın bildirisinde, "Ülke genelinde dini merasimlere, ezana, mescitlere, dini kitaplara konulan yasaklar, âlimlerimize karşı sergilenen tavırlar, din ve vicdan özgürlüğünün kısıtlanması, ülkemizin İslam düşmanı Siyonistlerin hedefi haline geldiğini göstermektedir" dediler. "Bugün Müslümanlar ve mukaddes Kur'an-ı Kerim ve dinimiz İslam, beşeriyeti mahvetmeye çalışan Siyonist odakların hedefi haline gelmiştir" gibi ağır ifadelerin yer aldığı alimlerin bildirisinde şu ifadeler kullanıldı: "Dünyanın muhtelif bölgelerinde dinimize karşı çeşitli yönlerden savaşlar sürdürülmekte, darbeler indirilmekte, İslam toprakları işgal edilip soykırımlar yapılmakta, insanın maneviyatını bozucu vasıtalarla Müslümanların şahsiyeti aşındırılmaya çalışılmaktadır. Bu cümleden olmak üzere ülkemizde, dini merasimlere, ezana, mescidlere, dini kitaplara konulan yasaklar, âlimlerimize karşı sergilenen tavırlar, din ve vicdan özgürlüğünün kısıtlanması, ülkemizin İslam düşmanı Siyonistlerin hedefi haline geldiğini göstermektedir."

ATEİST SOVYET REJİMİNDEN BETER

"Ateist Sovyet rejiminden de ileri giderek şimdi Allah'ın emri ile Kur'an-ı Kerim'in Nur suresinin 31. ayetinde Müslüman kadınlara farz kılınan başörtüsü yasaklanmak istenmektedir" vurgusu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Başörtülü genç bacılarımızın sınıflara alınmaması ve eğitimlerinin engellenmesini halkımızın karşı karşıya kaldığı büyük bir zulüm ve musibet olarak görüyoruz. Okullarda hiç de hoş olmayan durumlarla karşılaşılmaktadır. Televizyon kanalları ve diğer araçlar vasıtasıyla yayılmak istenen maneviyatsızlık okullara sirayet etmiş durumda. Eğitim müesseselerinde yaygınlaşan ahlaksızlık ve fesadın karşısında en büyük engel hicablı kardeşlerimizdir. Halkımız, gelecek nesillerini her türlü pislikten, fitne ve fesattan koruyup onların iffetli anneler olmasına çalışırken, bu değerlerden mahrum olanlar ise hicaba yasak getirmeye çalışmaktadırlar. Biz bu yapılanlardan derhal dönülmesini istiyoruz. Aksi halde bu yasağı uygulayanları Müslüman Azerbaycan halkının düşmanları olarak göreceğimizi belirtmek istiyoruz. Bugün ülkemizin Müslüman erkek ve hanımlarının hicabtan uzak yaşamalarının bir sebebi dini eğitim ve öğretim önündeki engeller, İslam alimlerinin faaliyetlerinin kısıtlanması, diğer bir sebep de İslam düşmanlarının ülkemizdeki kirli planlarından habersiz kalmaktır. Biz halkımızın hayatına uzanan bu kirli ellerin kesilmesini, dinimizin önündeki engellerin kaldırılmasını, Müslüman halkımızın dini ibadet ve inançlarında tamamen özgürleşmesini talep ediyoruz."

ALİYEV İSTİKLAL'DE PROTESTO EDİLECEK

Öte yandan İsra Kültür Merkezi bugün saat 12.00'de Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Ağa Camii önünde Azerbaycan'da İslami değerlere ve Müslüman kardeşlerimize yönelik saldırıları protesto edecek. İSRA Kültür Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Siyonistlerle kurduğu stratejik ilişkilerle bağlantılı olarak, İslami değerler ve mukaddesata yönelik saldırı ve baskılarını artıran Azerbaycan yönetimi, yine Siyonistlerden aldığı talimatlar doğrultusunda okullarda başörtüsünü yasaklama yoluna gitti. Başörtüsü yasağı karşısında Azerbaycan Müslümanlarının soylu ve cesur tepkilerine şiddet kullanarak karşılık veren zalim yönetim çok sayıda Müslümanı gözaltına alarak, İslami hükümlere karşı nasıl bir saldırgan tavır içinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu vesile ile, Türkiye'deki İslami kamuoyunu, düzenleyeceğimiz protesto eylemine katılmaya davet ediyoruz" denildi.

KEMAL GÜMÜŞ / YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum