1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ali Yalçın'dan “Başörtülüler Rehber Öğretmen Olamaz” Tezviratına Tepki
Ali Yalçın'dan “Başörtülüler Rehber Öğretmen Olamaz” Tezviratına Tepki

Ali Yalçın'dan “Başörtülüler Rehber Öğretmen Olamaz” Tezviratına Tepki

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Başörtülüler psikolojik danışman, rehber öğretmen olamaz." Diyerek öğretmenleri aşağılayan Üstün Dökmen'e tepki gösterdi.

07 Mart 2019 Perşembe 02:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Akademisyen Üstün Dökmen'in "Başörtülüler psikolojik danışman, rehber öğretmen olamaz." sözlerine tepki gösteren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yıllardır bu adamlar bilim adamı, akademisyen sıfatıyla üniversitelerde ve kamuda zulmün meşruiyetini ürettiler." dedi.

Ali Yalçın resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"[1] Daha önce MEB'in Antalya'daki bir toplantısında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini hedef alan Üstün Dökmen, şimdi de Sakarya'da başörtüsü konusundaki önyargısını ortaya dökmüş. Önyargılarını, zırvalarını güya bilimsellik maskesiyle yedirmeye kalkmış.

[2] Üstün Dökmen, 'Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; Rehberlik Öğretmeni de Başörtülü biri olmaz!', 'Meslek icra edilirken İnşallah, Maşallah, Hayırlısıyla gibi cümleler sarfedilmemelidir!' demiş.

Bu adamın yaptıkları 'Küçük Şeyler' değil.

[3] İki noktada üzüntümü ifade etmeliyim. Birincisi: Yıllardır bu adamlar bilim adamı, akademisyen sıfatıyla üniversitelerde ve kamuda zulmün meşruiyetini ürettiler. Zulüm, onların direncine rağmen kararlı mücadelemizle son buldu.

Üzgünüm, çünkü hala itibar görüyorlar.

[4] İkincisi: Bu nasıl bir Milli Eğitim hafızası ki, bu adam üst üste bu tür rezillikler yaşatmasına rağmen hiç bir şey yokmuş gibi davetler alıyor.

Araştırdım. Mutfakta biri mi var diye. Evet mutfakta biri var ve 'Gezici'...

Bu yaşananlardan umarım bu kez bari ders alınır."

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2023 Vizyon belgesi kapsamında il müdürleri akademisyenleri illerine davet ediyor. Akademisyenler de vizyon belgesi kapsamında eğitim- öğretim üzerine seminer ve konferanslar veriyor. Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü de 2023 Vizyon belgesini tanıtmak üzere Prof.Dr.Üstün Dökmen’i illerine davet ederek okul yöneticilerine konuşma yapmasını istemişti.

Üstün Dökmen kürsüde başörtülü il Müdürü Fazilet Durmuş’un huzurunda başörtülü öğretmenlere hakaret edercesine, “başörtülü kişileri rehber öğretmen yapmayacaksınız” demişti.

Üstün Dökmen’in bu hakaretlerine sessiz kalmayan birçok yönetici / öğretmen salonu terk ederken İl Müdürü Fazilet Durmuş’un bu duruma tepki göstermemesi, hatta program sonuna kadar bekleyip Üstün Dökmen’e plaket takdim etmesi de kamuoyunda tepkilere sebep olmuştu.

Başörtüsü ve Başörtülüleri Aşağılayan Üstün Dökmen’den Müdire Hanıma Teşekkür!

Öte yandan sahnede başörtüsü ve başörtülülerin aleyhine sarfettiği sözlere rağmen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından plaketle taltif edilen Üstün Dökmen de müdüre hanıma iltifat etmekten geri kalmadı!

Facebook’taki hesabından Milli Eğitim Müdiresine "Sakarya Milli Eğitim Müdürü Sayın Fazilet Durmuş’a, konferans daveti ve konferans bitiminde sahneye çıkıp fotoğraf çektirdiği için teşekkür ederim. Ayrıca konferansta hazır bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısına, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ve öğretmenlerimize de teşekkür ederim." sözleriyle teşekkür eden Dökmen, plaket esnasını gösteren resimler yayımladı.

3055-001.jpg

3056-001.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum