1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Ali Şükrü Bey Kültür Merkezinin Adının Değiştirilmesine Tepkiler Sürüyor
Ali Şükrü Bey Kültür Merkezinin Adının Değiştirilmesine Tepkiler Sürüyor

Ali Şükrü Bey Kültür Merkezinin Adının Değiştirilmesine Tepkiler Sürüyor

Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi’nin adının “Beşikdüzü Kültür Merkezi” olarak değiştirilmesine tepkiler sürüyor.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 23:27A+A-

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde “Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi”nin adının “Beşikdüzü Kültür Merkezi” olarak değiştirilmesine tepkiler sürüyor. 

Kemalist rejimin ilk siyasi cinayetine kurban giden “Ali Şükrü Bey” isminin Beşikdüzü Kültür Merkezi tabelasından kaldırılmasına tepki göstermek için Ali Şükrü Bey Derneği, Eynesil Özgür-Der Şubesi, Trabzon İHH ve birçok kuruluşun temsilcisi Ali Şükrü Bey’in kabri başında biraraya gelerek basın açıklaması yaptı. Yapılan yanlıştan biran önce dönülmesini isteyen grup, sürecin takipçisi olacaklarını söylediler.

alisukrubey-2020-1.jpgAli Şükrü Bey’in Boztepe'deki kabri başında yapılan açıklamada:

“Trabzon’umuzun bağrından çıkan siyasetçi ve gazeteci, çağının müdrik münevverlerinden, Şehid-i Muazzez merhum Ali Şükrü Bey'in aziz hatırasına yapılan çirkin saldırı bizleri hayretler içinde bırakmıştır.

Beşikdüzü Belediyesi'ne ait Kültür Merkezine Ali Şükrü Bey'in misyonunun yaşatılması gayesiyle Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi ismi verilmişti. Lakin CHP Beşikdüzü  Belediyesi şehidin ortaya koyduğu misyonla hesaplaşmak adına Kültür Merkezi'nin ismini "Beşikdüzü Kültür Merkezi" olarak değiştirdi. CHP Belediyesi tarafından yapılan bu saygısızlığa sessiz kalmamalıyız.

Ali Şükrü Bey'in aziz hatırası hiçbir siyasi hesaplaşmanın mecraı ve mercii değildir. Ali Şükrü Bey'i ve Muazzez davasını idrak edememiş olanlara Şehidi Muazzez Ali Şükrü Bey'in kim olduğunu bir kere daha buradan hatırlatmak isteriz. Ali Şükrü Bey Din, millet aşığı; ve istiklal müdâfiidir. Bu ulvi değerlerin müdafaası için elini değil gövdesini taşın altına sokan yiğit bir evladımızdır. Kısacası Ali Şükrü Bey bir tarih ve adanmışlığın sembolüdür.

Ali Şükrü Bey'in ismini taşıyan bir kültür merkezi Beşikdüzü'ne değer katar. Bu kıymetli isme sahip çıkmak Trabzonlu müslümanlar için bir tarihi vazifedir. Biz üzerimize düşen bu vazifeyi ifa etmekle tarihi mesuliyetin gereğini yerine getirmekteyiz. Umulur ki CHP Beşikdüzü Belediyesi yetkilileri de aynı hassasiyeti gözetir ve bu tarihi sorumluluk hissiyle hareket eder ve vermiş oldukları bu yanlış karardan biran evvel dönerler. Bizler sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz.” denildi.

Basın açıklaması Ali Şükrü Bey'in davasına ve mücadelesine sahip çıkacağız sözü verilerek dua ile sona erdi.

alisukrubey-2020-2.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum