1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Ali Değirmenci’den Yeni Bir Kitap
Ali Değirmenci’den Yeni Bir Kitap

Ali Değirmenci’den Yeni Bir Kitap

Sitemiz yazarlarından Ali Değirmenci’nin Pınar Yayınları’nın Genç Öncüler Kitaplığı dizisinden yeni bir kitabı çıktı: “Acıyı Giyinmek”

11 Şubat 2011 Cuma 15:12A+A-

118 sayfa olarak yayınlan kitap, Pınar Yayınları'nın "Genç Öncüler Kitaplığı" dizisinden çıktı. Özellikle Haksöz Dergisi'ndeki edebi çalışmalarından ve sitemizdeki yazılarından tanınan Ali Değirmenci'nin bu kitabını da diğer kitapları gibi ilgiyle ve severek okuyacaksınız.

Daha önce Ekin Yayınları'ndan çıkan "Dönüştürme Bilinci ve İslami Hareket", "Dilime Gerili Pankart", "Yozlaşma ve Baskı Ortamında Sanat", "İslam Tarihinden Portreler" adlı kitaplarıyla birlikte beşinci kitabı olan "Acıyı Giyinmek" birbirine bağlı ancak her biri kendi içinde bağımsız olan denemelerden oluşuyor.

4 bölümden oluşan kitapta "Gürbüz İnsan Ağacı", "Bitimsiz Bir Acıya Kiracı", "Çocuk Yüreklerde Bal Eylenen" ve "Diri Bir Can Gömleğidir Üstümüzde Filistin" başlıklı bölümlere ayrılmış. Kitapta 28 denemeye yer veriliyor.

Kitabın arka kapağında yazar ve kitapla ilgili olarak şu vurgulara yer veriliyor:

"Acıyı Giyinmek"teki denemeler, edebi bir tat ve zenginlik içerisinde, "günlerin biriktirdiği" çeşitli olaylara, gelişmelere, duyarlılıklara bağlı olarak yazılmışlarsa da hep hayatın içinde durma ve yaşadığı zamana "tanıklık" etme gayretinin ürünü olarak ortaya çıkmışlardır. Yazar, bir yandan dünyanın bir değirmen olduğunun diğer yandan bu değirmen içinde yapıp ettiklerimizden sorumlu olacağımızın bilincindedir.

Hayatın her alanında bir imece anlayışı içinde özgürleşmeyi, erdemliliği, ilkeliliği pekiştirmek ve çıtayı yükseltmek gereklidir. İnsani etkinlik alanlarını ayağa kaldırmak, ulaştığımız birikim ve aydınlığı devrimci bir zindelik içerisinde hayatla tanıştırmak, direniş içerisinde sınamak gerçekten önemlidir. Bu kitaptaki yazıların bir amacı da sorumluluk duygusuna vurgu yapmak; direnme / var olma sevincini her şeye karşın yeşertmek ve bunları paylaşıma sunmaktır.

Sitemiz yazarlarından Ali Değirmenci'yi yeni kitabı dolayısıyla tebrik ediyor; okuyucularına bu kitabı kazandıran Pınar Yayınları'na teşekkür ediyoruz.

Kitabı temin için: 0212 520 98 90 / www.pinaryayinlari.com

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

9 Yorum