1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Ali Abdullah Salih Yemen'den Kaçtı
Ali Abdullah Salih Yemen'den Kaçtı

Ali Abdullah Salih Yemen'den Kaçtı

Yemen'in eski Cumhurbaşkanı Salih'in diplomatların tahliyesi için gönderilen bir Rus uçağı ile ülkeden ayrıldığı bildirildi.

04 Nisan 2015 Cumartesi 23:32A+A-

Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in, diplomatların tahliyesi için gönderilen bir Rus uçağı ile ülkeden ayrıldığı yönünde kendilerine haberler ulaştığını belirtti.

Yasin, Suudi Arabistan'ın Eş-Şark el-Avsat gazetesine yaptığı açıklamada, "Eski Cumhurbaşkanı Salih'in, diplomatların tahliyesi için Sana Havalimanı'na gelen bir Rus uçağı ile ülkeden ayrıldığı yönünde bize haberler ulaştı" dedi. Söz konusu uçağın Kahire'den geldiğine ve Yemen hava sahasına girmek için "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna katılan koalisyon güçlerinden izin aldığına işaret eden Yasin, uçağın havalanmasında 12 saat gecikme olduğunu da aktardı.

Uçağın ne zaman Yemen'e ulaştığı ve rotası hakkında ise bilgi vermeyen Yasin, ayrıca "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna katılan uçakların, Husiler ve Salih destekçisi gruplar tarafından ele geçirilen silah depolarının yaklaşık yüzde 85'ini imha ettiğini söyledi.

Yemen'deki devrik lider Ali Abdullah Salih'in başkanlığını yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi'nin Başkan Yardımcısı Ahmed Ubeyd bin Dagar'ın, partiden ayrılarak Umman Sultanlığı'na kaçtığı iddia edilmişti. Bin Dagar'a yakınlığıyla bilinen bir kaynak, ülkenin doğusundaki Sarfit sınır kapısından geçerek Umman Sultanlığı'na ulaştığı ileri sürülen Bin Dagar'ın partiden ayrılmasının, Salih'in, "meşru yönetime" karşı Husilerle işbirliği yapmasından kaynaklandığını savunmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT