1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Alevi Olmaları Şart mıdır?
Alevi Olmaları Şart mıdır?

Alevi Olmaları Şart mıdır?

Taraf gazetesinde birkaç gündür devam eden Suriyeli Alevi mülteciler haberi bugün de devam ediyor.

02 Eylül 2013 Pazartesi 17:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

İki yılı aşkın bir süredir Suriyeli mülteciler konusunda alabildiğine kirli ve vicdansız bir mantık geliştirenler, Suriyeli muhalifleri her vesileyle karalayanlar, tehdit öğesi şeklinde sunanlar şimdilerde hiç utanmadan birkaç Suriyeli Alevi mülteci aile üzerinden vicdan şampiyonluğuna soyunabiliyor.

Önceki gün Alevi derneklerince parktan alınıp cemevine yerleştirilen Suriyelileri malum çevreler hem hükümete, hem Suriye direnişine çakma fırsatı olarak kullanıyorlar. Haberde temel bir mantıksızlık var. Suriyeli mülteciler iddia edildiği gibi rejimden değil muhaliflerden kaçmışlarsa neden Lazkiye’ye, Tartus’a ya da Şam’a değil de Türkiye’ye kaçmışlar?

Cemevinde barındırılan mültecilere mikrofon tutulup Esed rejimine övgüler yağdırılırken, bir yandan da muhalifler alabildiğine karanlık, saldırgan ve mezhepçi gösteriliyor. Valiliğin cemevinden alınıp kampa yerleştirmek istediği Suriyelilerin kampta kapalı bir ortamda tutulacakları, oysa serbest dolaşmak istedikleri belirtilip talep reddediliyor. İyi güzel, sizlerin de bir katkınız olsun, birkaç kişiyie de siz sahip çıkın, bakalım ne zamana kadar sürecek misapirverliğiniz!

Ama burada bu beylere sormadan geçmek olmaz: Aylardır Suriyeli mültecileri düşmanlaştıran siz değil miydiniz? Ne oldu da şimdi birdenbire insanlık dersleri verme hakkı elde ettiniz? Yoksa birkaç aile üzerinden propaganda fırsatı yakaladığınızı mı düşünüyorsunuz?

Hatay’da sokakta dolaşan Suriyelileri tehdit olarak sunanlar şimdi kamplarda kalmanın özgürlük anlayışıyla bağdaşmayacağını söylüyorlar. Dün kampları adeta köşk gibi sunanlar bugün kampları eleştiriyorlar.

Mezhepçilik lafını ağızlarından düşürmeyenler Suriyeli ailelere sahip çıkmak için neden illa da Alevi aileleri beklediklerini açıklayabilirler mi? Öyle ya bugüne kadar gerek İstanbul’da, gerek muhtelif şehirlerde sayısız Suriyeli mültecinin büyük sıkıntılar yaşadıkları biliniyordu ama hiçbirine sahip çıkmayanlar, bırakın sahip çıkmayı düşmanca yaklaşanlar şimdilerde birkaç Suriyeliyi barındırıp propaganda malzemesi yapabiliyor ve hiç utanmadan insanlıktan bahsedebiliyorlar.

Kirli niyetlerini ve gündemlerini bir kenara bırakıp basitçe şunu soralım: Sizin açınızdan yaşadıkları sıkıntıları anlamak ve kendilerine sahip çıkmak için mültecilerin Alevi olmaları şart mıdır?  

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum