1. HABERLER

  2. HABER

  3. Albay Özden’in Eşine Ölüm Tehdidi
Albay Özden’in Eşine Ölüm Tehdidi

Albay Özden’in Eşine Ölüm Tehdidi

Albay Rıdvan Özden’in eşi Tomris Özden, ölüm tehditleri aldığını belirterek savcılığa başvurdu.

17 Şubat 2012 Cuma 02:15A+A-

Albay Rıdvan Özden’in Ergenekon sanığı Veli Küçük ve JİTEM tarafından öldürüldüğünü öne süren Tomris Özden, ölüm tehditleri aldığını belirterek savcılığa başvurdu. Koruma telebinde bulundu.

Eski Mardin İl Jandarma Komutanı Rıdvan Özden’in PKK’yla çatışmada değil, Ergenekon davası sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve JITEM mensuplarınca öldürüldüğünü savunan eşi Tomris Özden, “ölüm tehditi aldığı” iddiasıyla savcılığa başvurdu. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta ile görüşen ve koruma isteyen Tomris Özden, geçen hafta bir televizyon programında yaptığı açıklamalardan sonra tehdit edildiğini ifade etti. Özden, televizyonda yaptığı açıklamada eşinin 1995 yılında iki koruması ile birlikte şehit olduğunun açıklandığını ancak ölümünde şüphe bulunduğunu söylediğini belirtti. Programa Ergenekon davası tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün avukat kızı Zeynep Küçük’ün de katıldığını kaydeden Özden, şunları söyledi: “Programdan dört gün sonra 541 ile başlayan çeşitli telefon numaraları tarafından taciz ve tehdit edilmiş bulunmaktayım. Bu numaralardan bir tanesiyle irtibat kurduğumda, tanımadıkları bir şahıs tarafından dağıtılan seri numaralarla cep telefonumun taciz ve tehdit edilmesi emrinin verilmiş olduğunu öğrendim. Kişiliğime yönelik saldırılar yaşam güvenliğimi tehlikeye atmaktadır. Bu saldırılar ise beni inandığım değerler uğruna mücadele vermekten asla vazgeçirmeyecektir.”

Ölümünden Veli Küçük sorumlu

Eşinin ölümüyle ilgili olarak Veli Küçük’ün bir bağlantısı olduğunu iddia eden Özden, “1996 yılında barış otobüsüne bindiğim için Veli Küçük, Ümit Oğuztan ve Tuncay Güney beni sorguladı. Barış otobüsüne neden bindin, Albay eşisin sana yakışır mı diye sordular. Ben röportaj için gittim ve sorgulandım. Ardından Tuncay Güney paravanın arkasında Veli Küçük’e hesap veriyordu” demişti.

KEMAL GÜMÜŞ -ERDİNÇ AKKOYUNLU / STAR

HABERE YORUM KAT