1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Alan Henning İçin Yaşam Umudu
Alan Henning İçin Yaşam Umudu

Alan Henning İçin Yaşam Umudu

IŞİD’in öldürmekle tehdit ettiği Henning’in eşi, kocasının masum olduğunun anlaşıldığını duyurdu.

24 Eylül 2014 Çarşamba 19:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Daha önce örgüte eşini serbest bırakmaları için çağrıda bulunan Alan Henning’in eşi Barbara Henning, eşinden bir mesaj aldığını ve bu mesajda casuslukla suçlanan Alan Hennig’in IŞİD’e bağlı bir şeri mahkemece suçsuz bulunduğunu ve IŞİD açısından bir tehdit teşkil etmediğine hükmedildiğini duyurdu. Yine de eşinin canının bağışlanması için çağrıda bulunduğundan hareketle tehlikenin geçmediğini söyleyen Barbara Henning, IŞİD’e yaptığı kocasını serbest bırakması çağrısını yineledi.

Bu ay başında İngiliz rehine David Hanies’in infaz edilme görüntülerini yayınlayan IŞİD, videonun sonunda İngiliz hükümetini suçlayarak Alan Henning’in de öldürüleceğini duyurmuştu.

Çeşitli İslami kuruluşlar IŞİD’e çağrıda bulunarak Alan Henning’in bir yardım gönüllüsü ve masum olduğunu belirterek öldürülmemesini talep etmişlerdi.

Suriye yardım konvoyunda Alan Henning ile birlikte yer alan bir Müslüman Ebu Bekir Bağdadi’ye seslenerek “O bize güvenerek geldi. Alan Suriye halkının ve özellikle de çocukların yaşadıkları acılara o kadar duyarlıydı ki, boş zamanlarında onlara yardım amacıyla araba yıkayarak para biriktiriyordu. Herkese Suriye’de insanların maruz kaldığı zulümleri anlatıyordu.” diye seslenmişti.

İngiltere’de faaliyet gösteren 100’den fazla Müslüman temsilci de Henning’in serbest bırakılması için bir mektup yazmışlardı.

-----------

News'ten Çeviren: Hasan Soylu / Haksöz-Haber

 

HABERE YORUM KAT