1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Alaeddin Palevi’ye yargı zulmü!
Alaeddin Palevi’ye yargı zulmü!

Alaeddin Palevi’ye yargı zulmü!

2011 yılında dönemin FETÖ mensubu savcı ve polisleri tarafından gözaltına alınan ve hakkında dava açılıp yargılanmaya başlayan ve İslami camiada Alaeddin Palevi olarak bilinen Alaattin İncetepe 6 yıl 3 ay ceza aldı.

20 Temmuz 2020 Pazartesi 18:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de hukuk garabeti her gün yeni mağdurlar üretmeye devam ediyor. İddialar, deliller, dosyaların zayıflığının yanında bu ülkeye has çelişkiler de var. Örneğin 2011 yılında dönemin FETÖ mensubu savcı ve polisleri tarafından gözaltına alınan ve hakkında dava açılıp yargılanmaya başlayan ve İslami camiada Alaeddin Palevi olarak bilinen Alaattin İncetepe ceza aldı.

Yıllardır özellikle Konya’da açmış olduğu medresede ilmi çalışmalarda bulunan ve talebe yetiştiren, tebliğ ve davet faaliyetlerinde bulunan Alaeddin Palevi hoca hakkında savcılık mütaalasında talep edilen cezayı mahkeme heyeti de kabul ederek örgüt üyeliği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Daha önce de benzer ithamlarla suçlanıp bir yıla yakın bir süre tutuklu yargılanmasına rağmen Alaeddin Palevi beraat etmişti. Fakat basit gerekçelerle ve boş iddialara üzerinden özellikle de Fethullahçı polis ve yargı mensuplarının başlattığı süreç üzerinden verilen son karar çok ilginç.  Yargı mensupları örgüt üyeliği ve yöneticiliği davalarından yargılanan Müslümanlarla ilgili karar verirken adeta “aman ne olur ne olmaz, riske girmeyeyim, istinafta hakkını arasın, düzeltsin!” yaklaşımıyla cezalar vermekte. Sonuç da ülkede hem hukuk darbe yemekte hem de daha önemlisi Alaeddin Palevi hoca örneğinde olduğu gibi bir çok insan mağdur olmakta.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum