Al Jazeera muhabirinin şehit ailesi defnedildi

Al Jazeera muhabirinin şehit ailesi defnedildi

Al Jazeera televizyonu muhabiri Vail el-Dahduh, işgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen eşi ve çocuklarını son yolculuğuna uğurladı.

Dahduh'un eşi Amine, oğlu Mahmud ve kızı Şam'ın cenazeleri Gazze Şeridi'nin merkezindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nden alındı.

Cenaze namazına çok sayıda Filistinlinin yanı sıra Dahduh'un meslektaşları da katıldı.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonundan dün yapılan açıklamada, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alan saldırısında Dahduh'un eşi, oğlu ve kızı dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Gazeteci Dahduh'un ailesi, işgalci İsrail saldırıları ve baskısı nedeniyle kuzeydeki yerlerinden ayrılarak güneyde bulunan Nuseyrat bölgesinde bir eve sığınmıştı.

Ancak işgalci İsrail saldırıları, kuzeydeki Gazze kenti dışında bu bölgeyi de hedef aldı.

Al Jazeera'da yayımlanan görüntülerde yaşlı gözlerle, öldürülen oğluna veda eden Dahduh, "Bunlar korku ve yıkımın gözyaşları değil, insanlık gözyaşlarıdır. İşgal defolsun. (İsrail ordusu) Çocuklarımızla bizden intikam alıyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir